Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Казарма,Уво,Уволнение,Дизелът червен,школа за мъжество или просто изгубено време

<< < (6/9) > >>

IKAR:
Абе хора, вие нормални ли сте, след като много добре знаете какви дивотии, че на всичкото отгоре убийства и самоубийства, непрекъснато са ставали по казармите и въпреки това твърдите, че това е нещо положително? А кажете го това на хората, които са изгубили синовете си в казармата..... Че сегашните млади хора са чалгаджийска разлигавена паплач спор няма, която и за една пара пот не е проляла, и че не знаят ред и дисциплина няма никакво съмнение, но това изобщо, ама изобщо не се дължи на липсата на "казарма", а чисто и просто на поведението на родителите, които не ги възпитават както трябва, а ги учат на егоизъм и на бабаитлък, защото "ако не биеш, теб ще бият". Едно време ако някой "батко" ти създава проблеми и те тормози, татко му на момента му свиваше сърмите, а в училище нямаше хър-мър - учителят винаги е прав. А сега всеки си защитава детето, дори да е доказано изцяло виновно. Няма какво да приказваме, че много хора са станали наистина хора и без да са работили към военните или да имат нещо общо с тях. Аз лично познавам не малко такива. Както и дрисльовци, които въпреки че са били в казармата, са си излязли същите такива. А да не говорим, че сега на много бивши "граничари" може доброзорлем да им се стъжни живота, и да бъдат осъдени на затвор, затова че навремето са стреляли по граждани на ГДР (примерно за да получат отпуска "по заслуги"), които са искали да минат оттатък, защото в Германия за убийство давност няма и сега германските власти търсят начини, и рано или късно ще го постигнат, да заведат за всеки отделен случай дела срещу българското МВР и срещу физическите извършители. Понеже техните "аналози" от берлинската стена, които правеха същото, в крайна сметка бяха осъдени и опандизени.

Това какво са казвали старите хора не е важно, защото има немалко стари-патили-изгледали деца и т.н., които не стават абсолютно за нищо и не веднъж аз, а и много други хора, съм навирал такива баби и дядовци в кучи задник. Грешката им е преди всичко една - че сега реалностите са други, не е като тогава.

Но по-важното е да се разбере едно нещо - няма война в цялата история, от древността до сега, която да е донесла на някого някакъв положителен резултат. Винаги в крайна сметка има само огромни човешки жертви и материални щети. Няма някой да спечели, (освен разбира се производителите и търговците на танкове, картечници, бойни самолети), всички губят, до един. Пак питам, сръбските шовинисти какво спечелиха? Това, че най-после ги навряха в миша дупка......Хитлер какво спечели? Сталин какво спечели? Чърчил? Рузвелт? Наполеон - може само да се радва, че англичаните не са го обесили, а са го пратили на заточение...Фелипе Втори с неговата "непобедима армада"? Американците какво спечелиха във Виетнам? 50 хиляди жертви....В Сирия и в Ирак кой какво спечели? И в Украйна никой нищо няма да спечели, само загуби ще има. В Нагорни Карабах какво спечелиха? Мизерия и беднотия....Руснаците какво направиха десет години в Афганистан? Едно голямо нищо. Абсолютно същото ще постигнат сега и американците......И къде ли не още...В Македония простотиите са измислени от Коминтерна, не без пряката помощ и на нашите мръсни комунисти, защото такава е била повелята на Сталин. Те, руснаците, абсолютно винаги са подкрепяли сърбите, най-вече заради "панславизма" или с думи прости, правят се на "защитници" на славянските православни народи след завладяването на Константинопол от турците през 1453-та година, а в действителност още искат да налапат проливите, за да стане Черно море изцяло тяхно, затова и газ пикаят, че сме в ЕС и вече не сме им "съюзници".... Добре, че развалят с Тито "калимерата" иначе сега горноджумайци още щяха да се пишат "македонци" и да слушат основно сръбска народна музика, не македонска дори....

Просто всички хора са еднакви, това че властите на отделните държави са тъпанари и предизвикват войни, водейки се от користни интереси, не е проблем на нас....И не разбрахте ли вече, че и американските, и руските власти, са еднакво празни тикви.....Всъщност не, не са тикви, ами слугуват на различни олигархични интереси, които ги поддържат и хрантутят......

Затова живейте си тихо и кротко, купувайте си влаци, карайте си ги и не се занимавайте с бабини деветини. Това мога да кажа. За книгите никой не би имал нищо против, понеже това не е антиислямска, антихристианска или анти-някаква си пропагандна литература......Защо са му да ги гори.....

gzo:

--- Цитат на: Adrian link=topic=4607.msg96723#msg96723 date=1412174330 ---
мдам , това е интересно - ако стане конфликт и ни мобилизират -

ще отидем ли ?

--- Край на цитат ---

При мен, зависи !
Ако ще е в името на защитата на "европейските ценности" на украинците и НАТО ме праща да трепя руснаци, ще се скатая дълбоко.
Ако ще е в името на защитата на територията на България от апетитите на неогаджалите и разни други чалмари, че ако ще да са и от БГ произход ще ида първи.

pach:
Икар не точно така.
От всички войни от древността до сега, големият губещ е "бай чепик" - тоест обикновенния войник, ако ще и от спецчастите да е.
Веднага след него има още едни губещи хора - обикновенните граждани или народонаселението както го слагат.
Но не е вярно, че няма печеливши. Печели се най-малкото по три направления.
- търговци и вся остолная сволочь, чийто бизнес е правенето на война (ти си ги отбелязал).
- печелят и обикновенните истински общества щото стават по миролюбиви, състрадателни и умни (дали) и света като цяло,
защото си е своебразно прочистване на човечеството както физически така и морално (но и двете са до много кратко време).
- печели пак цялото човечество, защото няма по големи иновации и изобретения от военните им приложения,
които рано или късно са пуснати в цивилна употреба. ПРимери много. Става или след война или когато военните се сдобият с още по-модерни "играчки".

Не  е вярно обаче, че ако парите насочени към въоръжаване се инвестират в медицината, ще ни направят за 10 години безсмъртни. Че те и сага фармацевтичните компании ни продават в най-добрия случай, нишесте за лекарства!!!
Това е всъщност истинският им бизнес. Те нямат изгода да го направят по друг начин. За спарвка - свиски грип,
птичи грип, луда крава и т.н. а като не става отново се изкарва еболата и ...готово, пак става въпрос за много пари.

Войните само по себе си са като оръжията - те не стрелят сами (освен терминатора) а хората които боравят с тях.
Войните се правят от хората, а не от оръжията.

Там ни е вината - още от пещерата се гоним с лафа "в съседната пещера убиха глиган - да отидем да ги избием и да им го вземем!!!!". Само дето сега не сме в пещери,  а "човеци" с атомно оръжие в ръцете. Ама морала и мисленето ни, не са помръднали от пещерния човек, нищо че говорим за разликате ни  от него.

Същото е и с казармата - имало извращения, убийства и самоубийства.
Ми това и сега го има но не му викат "казарма", а автомобилно движение по пътищата.
И извращенията от контролните органи са същите (без физически или не е доказано).
Убийствата си ги има - справка бюлетина на Пътна полиция всеки ден.
А самоубиствата май преобладават!!!!!!! Или както казва един приятел "На нас война не ни трябва - да ни дадат по една спортна кола на всеки и до година ще сме освободоли България от нас!!!"
Ама закон да не се ползват автомобилите от частни лица не сме си и помисляли да приемем.
А закон за отменянен на наборната служба си имаме.
А каква е разликата? (риторичен въпрос)

По въпроса за това дали ще участвам или не в мобилизация мога да дам пример как и тук са ни разделили.
А разделени сме по-лесно управлявани - като стадото.

Това е действителен случай:

ПРофесор в Софийския университет задава чрез анкета, няколко въпроса на подопечните си студенти.
1. Как бихте реагирали ако Турция ни нападне днес?
 ----- Ще се бием защото това е наша територия и те нямат работа тук.
2. Ама те идват да ни оправят държавата, икономиката и заплатите! Защо ще се биете с носителите на доброто?
------ Защото не им вярваме и не е вярно в това, че са носители на доброто - добро от тях не сме видели!
(а възраждането - например те са ни стимулирали да го направим)
3. Как ще реагирате ако от Русия ни нападнат днес?
------ Ще ги посрещнем като братя те нали са ни помогнали някога.(това обаче не е вярно до края)
4. Ама те идват защото имат стратегически интереси на балканите и искат да им станеме колония.
----- ми щом като са го решили, значе е добре за нас!!!

Втрещяващи "логични" обяснения в началото на 21 век!!!!!!!!!!!

Впрочем мнозина историци и хора знаят, че някога Ст. СТамболов е имал 4 часов разговор
с руският военен генерал-губернатор на македонските територии след "освободителната"
война на Русия (не му помня името) да не пречи на присъединяването на тези територии към майка България
по време на Съединението и с Източна Румелия. Слеуд този продължителен разговор той никога не е поставил повече
този въпрос на дневен ред, защото тогава пред свидетели руснака му е изкрещял - "Ако пипнете македония, аз ще заповядам
руските оръдия да се обърнат срещу България!". Та ако Русия наистина е искала само освобождението на България,
нямаше да позволи в Берлин да се подпише договора с новите клаузи спрямо тези от  Сан Стефано, които на практика
разделят освободена България на две (или три) части. Толкова за "освободителите" ни които са ни изтъргували за целите на
своята външна икономическа политика. Впрочем тази политика на "великите" сили е описана много подробно и поучително
в кнегата на Ангел Джонев  "Македония в железопътната политика на България (1878–1918 г.)" има я в pdf-файл из мрежата ни.

Да се върна на анкетата сред българските студенти.
Това са в 75 % от отговорите, регистрирани сред студентите. Останалите 25 % са били различни,
с което са показали истински знаещите и мислещи съвременни младежи.

Та дали книгите на Икар не са религиозни, няма значение - талибаните или по-рано - червените кхмери
 унищожават всичко което нашата съвременне цивилизация нарича култура. Няма значение за агресора
 какви са книгите  - така той ти показва, че си му подчинении дори задължен за живота си.

Така че ...и може би ... (!!!) се надяваме това да е наше решение - дали ще участваме в днешния цирк в който ни навират
политиците. Било то НАТО, Европа, Русия и всичко останало. Ама дълбоко ме съмнява че имаме думата.
Начините да ни манипулират и управляват нямат изброяване. А за сега промяната в мисленето и психиката на човечеството
няма резултат още от пещерния човек, хванал тоягата в ръка.

А по въпроса за това дали граничарите ще бъдат съдени, не бих се учудил - такива съвременници на капитан Петко,
го убиха, а той също е защитавал границите на територията наречена България. И тогава е имало банди нашественици
или вътрешни мародери, който срещу пари са правели всичко. Той ги е преследвал на равна нога - смърт за всички.
Но е изпуснал политиците  от поглед и те го убиват накрая, щото е станал доста неудобен в "новото време".
Всъщност нищо ново под слънцето.
Има доса условия обаче които е късно да се изпълнят. Например нарядните книги в които сме се подписвали за нарядите,
са със срок на съхранение 20 години, след което са унищожени. Няма да се позовавам на
стандартното - "такива бяха заповедите" - това е също отживелица. Но все пак минаха 25 години,
 а те досиета не могат (и не искат) да отворят.
Не им е изгодно това и те го знаят по-добре от нас, защо!

Това беше също част от системата преди 25 години. За заловен жив нарушител даваха по три дни отпуска.
За убит нарушител даваха по 7 дни такава. Вярно е. Мотивираха се със психическото състояние на извършителите.
Или както се казва - пито/платено. За морал е ясно че не става въобще въпрос.
 А с какво той смяташ, че се е променил за тези 25 години.
Аз лично смятам, че се е променил...към по-лошо.

ПП. Впрочем наши войници още в Първата световна война са били и разбили руско - казашката "дива" конна дивизия
в днешна Добруджа. В съотношение 1/4 са били кавалеристите, но нашите са били мотивирани само от едно изречение
преди атаката, произнесено от генерал Стефан Тошев - героя на Добруджа.
Той е извикал пред строя - "Няма да позволим на никой нашественик да гази повече родната ни България!!!"
И българските кавалеристи са се справили с казашката непобедима до тогава дивизия за три часа бой!!!
Та така.

IKAR:
Ами точно за едно и също нещо си говорим, Пламене. Такова понятие като морал сега просто няма. Тогава поне малко и поне видимо ужким имаше, с много уговорки разбира се, а именно, че "комунягите" станаха най-големите изедници и "чорбаджии"....Дядо ми, върл комунист-идеалист, участвал като доброволец във Втората световна война срещу германците, после тези тарикати са го викали да става началник, счетоводител и не знам си какво още, но като ги е видял след 9-ти какви ги вършат, отказал да се занимава с тях....И сега пак си живеят в един коренно различен свят. Че има много лигльовци без покритие, дето искат да почнат на 1500 лева и нагоре има, но е вярно и това, че 90% от всички фирми са на бивши и настоящи партийни функционери и ДС кадри, които не допускат човек, който наистина знае и може, да стане началник, да поеме нещата в свои ръце или да им конкурира бизнеса. Имаше една длъжност "партиен секретар" или "ЗКПЧ" към военните - да не би сега да ровят из кофите за боклук? Или са някакви началници, които вземат високи заплати за нищоправене, или имат фирми......И как нагло се държат - на старата ми работа през ден посещавах офиси-частни и знам какво е - пълни некадърници, шефове, дето мърморят, че хората им бягали, а тях ги били пратили в командировка във Венеция, ама са недоволни, понеше вече били ходили там, а като зададеш някакъв въпрос по работа - "ами аз не знам, аз съм началник, има хора, които трябва да знаят......", 20-25 годишни пикли с високи заплати, "мениджър", "юристконсулт", дето името си не могат да кажат вярно.........Всъщност комунизъм в България дефакто никога не е имало....Комунизъм има в Норвегия, Финландия, Швеция, Дания...........Войната по пътищата не я коментирам, едно време поведението на пътя беше къде-къде по-"кавалерско" и въпреки това пак имаше катастрофи със загинали и пострадали....Медицината също не я коментирам - ами нали ако лекарствата реално ни лекуваха, великите фармацевтични компании щяха да умрат от глад....А за това, че практически всички иновации, в това число и тези по моята работа, са тръгнали от военните и първоначално са използвани за военни цели, няма спор (едно от малкото наистина полезни неща от военните). Харесва ми или не ми харесва - факт.

А тези откачалници, дето манипулират хората, разчитат чисто и просто на будализма на "масата" - такива като нас, които виждат, разбират и осъзнават мискинлъците им, за съжаление са малко и те не могат да оказват масово влияние - къде ще се бориш с огромните бюджети за реклама, за маркетинг, за баламосване......Веднага давам пример - с мангизите, с които Болен Сидеров си е разлепил гадната мутра по билбордовете и я гледаме по телевизията, може съвсем спокойно не да се възстановят, а да се произведат примерно поне 10 чисто нови локомотива серия 04, и то от чисто злато! Мангизи се наливат в чалгата, в Гъзис и в простотията защо - ами за да се масовизира сред младите будали. Нали и аз съм бил в училище, в университета, че съм и преподавал, че после малко и към военните на граждански договор като външен изпълнител - тийнейджърите хлътват по тези гадости, а като такива като мен мислят по-различно и не се поддават, биват смятани от другите за "задръстени", "тъпи" и т.н......

zazo:
Паце, що се мориш бе? Приеми, че сме видели бялата ракета и да се прибираме, че инак цяла нощ ще висиме по табелите.  :on_the_quiet:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия