Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Пролет пукна ... - още един проект в зародиш

<< < (19/20) > >>

zazo:
Релсите са пико А глайс, тъй като вече имам доста от тях. Размерите ги виждате. 250х200 (+/- 10-15), Г-образно. Броя стрелки не е от такова ключово значение. Мерака е в това пространство да разположа, СМИСЛЕНА проходна гара на еднопътен участък с товарна част и малко депо. Идеята е да мога да затварям трасето по един или друг начин и от две страни с подвижни модули, било то с уши или нещо друго, а когато допълнителните модули са демонтирани, т.е. налично е само Г-то, да може да се извършва някаква маневрена дейност. Първия план може би наистина изглежда по-интересен, но ако проследите внимателно движението, ще видите че е някак нелогично и неоправдано, т.е. коловозното развитие трябва да се промени, за да приличи на истинска гара.

Жоро:
Zaze(Вуцо), мани тоя втория вариант, дай да се върнем на първия.
Четири коловоза добре, ама идват малко гъч. Предлагам 1-ви коловоз да го направиш глух, с вход от най-лявата стрелка. Да стига до приемната сграда и да има перон с магазия от северната страна.
Така ще ти отпадне една кръстата стрелка(много цифра) в другия край.
Депото също е полезно, но за такава гара може да е спокойно едно единично, а не двойно. Така ти отпада една лява стрелка и ще има място за въглищарник и воден кран.
А тези три глухи коловза най-вляво долу за какво служат? И аз обичам да си редя вагони и да им се кефя, ама все пак трябва да имат някаква функция, та да ги е сложила администрацията там :yes:
Виж, измисли им приложение или ги намали с един.

refil:
Адаш прави го както ти харесва на ТЕБ.  :good:
Ахмаци като тия тука ,че ти отроват живота бе момче-се на некой некоя крива нема да му е на место :on_the_quiet: :on_the_quiet: :on_the_quiet: :drinks:

pach:

Оказа се че на такава площ (не е като при Лъчо...) може доста да се постигне , та чак ми се отвинти (пак) фантазията. Ето нещо като малка проходна гара, на малко градче със фабрика и депо (явно е по-средата на дълги дестинации)

Има си и портално кранче за товари и контейнери...

Ако нещо не е ясно питай!
 :hi: ;D ;D ;D

zazo:
Брях. Едните викат опростявай, а ти направо ми разказа играта.  :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия