Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Пролет пукна ... - още един проект в зародиш
pach:
Реално то е по - простичко от твойта схема, щото няма нито една английска стрелка (и има още доста възможности предвид отделеното място :spiteful:) но е по-подредено и ясно от твойто.
А тия дето ти казват "опростявай" не им вярвай , щото и те не карат ластични локомотиви на овал върху кухненската маса.
Просто ще е разсипия такова пространство (по едната ос е 70 х 260 см,) да остане празно , щото дефакто това си е един "разцепен" на две части макет с обща площ над 4 кв.м. което направено на една гара (тъй като овала ти е извън "макета") си е направо трепач.
Единственият недостатък, на така "раздвоената" площ на макета е невъзможността за наклони (безмислено е) както и обща визия в план (което на "цял" макет с наклони от зад и т.н. има именно такавата визия...)
Принципно мога и още по добро решение да ти направя (при това още харесвам супер оригиналната идея за "искърското дефиле" с хълмове по двата дълги края на макета , а долина в средата) но това горе съм го направил набързо в обедната почивка.
Ако проявиш желание, у дома мога да разработя нещо "още по-така" - ти само кажи!!! :spiteful: :spiteful: :spiteful:
:hi: ;D ;D ;D
zazo:
По-добре да се видим на :drinks: с лист и хартия. ;) Нема смисъл да си губиши времето в цъкане, както правя и аз непрекъснато.
pach:
--- Цитат на: zazo link=topic=465.msg37649#msg37649 date=1268119036 ---По-добре да се видим на :drinks: с лист и хартия. ;) Нема смисъл да си губиши времето в цъкане, както правя и аз непрекъснато.
--- Край на цитат ---
1.За мен е удоволствие (стандартен отговор). :hi:
2.Това е един от най-приятните моменти при започването на макет (хобистки отговор). :good:
3.Използвам да "тренирам" и проверявам правилно ли съм превел менютата на програмата ( отговор най-близо до реалността).
Но всъщност истинския отговор е някакво , такова съчетание от трите... :beee:
Колкото до :drinks: , да става , ама много бира ще даде фира :haha:. при това на маса с листове харлтия може да изясним какво ТОЧНО искаш да има , и какво НЕ, на такава площ.
На какво си готов и какви компромиси би направил. И все неща от две думи - основна концепция!
Но без програмно осигуряване с лаптоп (или РС) нема да стАне, щото едно е да рисуваш на салфетки, второ на компютър и трето (справка Тано и всички които са стигнали до този етап) да наредиш с релсите това което си чертал по двата начина.
Но предложението (ако е такова) по принцип се приема. :hi: :drinks: :drinks: :drinks:
Остава да намерим време, място и пари (за бирата) и ...готоФоооо!!!
Колко малко му трябва на моделистта!!! :angel:
;D ;D ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия