Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection
Колекцията на мите
mite:
LSM 49012 + 49017 DB
тегло: 185G
Тези са еднакви освен че единия няма надписи на DB/спален + про. Снимам само този с надписите.
Тука си личи грубост от LS и падат на качество. Отливките на интериора са груби и модела не идва с никакви части характерни за техните спални, като седалки, легла, щори. Всичко е премонтирано и това е.
Имайки се прадвид колко е плосък отдолу, не си заслужава цената. Ако ги вземе за 40Е става, ама 75Е цена е майтап за това. Има и неприятни зони на контакт между главните части на вагона. ако се вгледа се вижда как неприлепва добре - може да се оправи с лепило ама стига са.. от LS очаквам по добро!
Тези са първите вагони дето им пише run-east.com на опаковката.. неква нова китайска компания? още пише modern gala на кутията но кой знае. те нали MG фалираха в 2015
mite:
Jouef (Hornby) 2288 BB36000 THELLO (akiem)
тегло: 500G
Евала. С 2 години закъснение (Q4 2014) най после това излезе Q4 2016....
Модела е емблемантичния на jouef от 1999. Всичко е еднакво освен че има нови предавки в колесниците. не знам дали са нов модел или просто нов материал. Hornby не казва.
Тялото е интересно с това че е направено от няколко компонента. това дава добра визия на прототипните панелни луфтове.
Боята определено може да бъде подобрена. малко бедни цветове (бледи) и капки на два ъгъла...
модела дойте сух като подметка, което е типично за hornby. така че трябва да се смазва направо от опаковката.
Лампите са доста бледи... жалко.
Вратите са боядисани, но не са очертани със стенсил. жалко.
Иначе мотора прави супер звук на 75% и нагоре.
stivi1504:
Ехаа, локомотивчето е страхотно!!! Браво, прекрасна покупка. Много ми харесват колекциите ти! :good: :) ;D
mite:
мерси. аз си купувам по вкус най вече. затова ми е такава каша от железници и епохи и пр(и по зле ще става). с вагоните се концентрирам обаче... там е по лесно. по малко искушение
HJ2052 BB36000 SNCF GREEN
Я кой си мислише че само с едно thello ще мина.. нема такива! Това е преиздавка от 2010; по добро направено от "новото". Пак е hornby но пореди да сменят фабриките. на телото трябваше да мy препрaвя пантографите, но няма да влизам в детайли. на този са добре или предишния собственик ги е пипал... липсва пластинката за стълбово захранване. вероятно някой си е играл.
иначе са еднакви. цялата серия 36000 от 1997 - 2016 са идентични.
mite:
Абсолютно унищожителна седмица.. 17 години от спомени унищожени... мерси руснаци и вашето ебано ransomware (cerberus 4?).... както и да е, напред живота продължава. някак си. бях приготвил много постове с по наредена галерия и технически материал ама всичко се затри... иронично, тази тема ми е резервното копие на жп колекцията. ааааах!
ROCO 43058 43059 44665
43058 43059 - 183G
44665 - 160G
43058 43059 са част от трансалпинския влак, с локомотив клас 4010. 1992-1996 roco прави този сет в DC и AC. за жалост днес се намират само трите коли мини сет - локомотив, един вагон и контролен вагон. отделните вагони почти ги няма. естествено скочих на възможноста да ги взема тези.
боята е супер и пасва страхотно с eurofima. евентуало ще купя 4010 сет, но за сега, тези имат друго предназначение.
44665 е стандартен еурофима вагон. в момента имам достатъчно вагони за две композиции на eurofima в тази цветова гамa (15 бройки). както писах по рано, дупликати не ги снимам. 1 или 1000 от едно и също го пускам само веднъж.
Не знам дали има интерес но почнах да събирам книжки и парафанилия на ОББ. Най вече защото и най простите имат снимки на разцветки на вагони дето не съм виждал никъде преди. Тази за 1822 е супер. 110 страници технически каталог и изложение на композиции теглини от 1822 на немски и италиански. жалост не знам ни едното ни другото ама евентуално... още добавям като намеря нещо интересно.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия