Благодаря за интереса към моя модел. Сега на кратко, а после ще пусна някои снимки. Има доста напредък, макар че не така както ми се иска! На старата част от модела са сменени всички релси с новите Т профил. Схемата и ландшафта (къщички, гари, дървета и пр.) са запазени, но има две отклонения, които водят към разширението на модела повече от 2 пъти и има П-образна форма. Използувах програмите SCARM (благодаря Милене

) и WinTrack8.0 за да планирам развитието на мрежата в новата част и след серия опити избрах нещо, което ми допадна! (Апропо, клипчето, което пуснах преди два-три дни с новите БДЖ кушет-вагони е по хеликса от новата част. Естествено, трябваше да направя дървената конструкция на новата част ( 4 модула с различни размери) без да имам дърводелски опит

, но меракът помогна. При промяна на релсовия път в старата част се наложи да се премахне и "долното строене" на ж.п. линията и да се започне с нов материал за балстриране. Старата ел. част, която беше според американската терминология "spaghetti design", подмених, но пак ми прилича на бъркани макарони

. И така бавно но славно напредвам, макар че упражнението "стани-легни" под модела ме затруднява (виж ми профила

). Хубаво, че има добри души да притичват за помощ.