Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Ето плана на РАСН в ТТ

<< < (17/37) > >>

Vlado:
Единственият ми, но много важен въпрос е:
От виртуален, кога този макет ще се превърне в реален или с други думи кога ще започнеш да реализираш идеята си?

pach:

--- Цитат на: Vlado link=topic=466.msg41779#msg41779 date=1274788100 ---Единственият ми, но много важен въпрос е:
От виртуален, кога този макет ще се превърне в реален или с други думи кога ще започнеш да реализираш идеята си?

--- Край на цитат ---

Всъщност по примера на политиците, този макет има най-малко три "първи копки" - но сега за да стане наистина от виртуален...в реален , но вече в обозрими срокове , именно развивам тази тема.
Ако си я прочел , значи имаш отговора на въпроса си...при условие, че междувременно и

--- Цитат на: pach link=topic=466.msg40703#msg40703 date=1273052924 ---...Този път от промени в обстоятелствата на разположение (при това още не е на 100% сигурно не само стаята но и дислокацията му в картата на София), подмяната на релсовият материал (преминах от "П"-профил, на къде по-съвременния "Т"), нови софтуери за проектиране (за разлика от стария - виж началото на темата...
--- Край на цитат ---

...той е, че реализацията на самата конструкция започва в рамкита на 10-тина дена , след окончателният избор на план , който се опитвам да направя с ваша помощ...Или поне с помощта на някой приятели.

Правил си макет (поне един със сигурност) и много добре знаеш , че един макет не е само прост сбор от релси, къщички и жици, нито пък е някаква диорама...и както постоянно се прави и доправя, така и постоянно се събират части и материали за него.
В светлината на последното , да кажем така - докато "изчиствам" плана му, набирам материали, релси, разклонения и подвижен състав - така че макета е започнал да се превръща и в реален доста отдавна. :yes:
Особено откакто сън не ми дават препълнените витрини... :spiteful:
Пък и не бих искал да реализирам макет , на който нямам нито една сграда ...или пък да си карам едниствената композиция...
Или ако ми позволиш да цитирам по памет от тук един съфорумец (дето е в Китай :hi:) - "Хубавите работи стават по-бавно и с много търпение!".
 Особено откакто сън не ми дават препълнените витрини... :spiteful:
 Владо и ти ли смяташ тук витринно-кашонните хобисти за най-големите мръсници на планетата!?!???
Ехааа, човек да не ви каже за табуретките - веднага полетя една!!!
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vlado:
Апелира към задаване на въпроси и аз се възползвах, като зададох един, при това доста смислен, защото това е същината на моделизма - да реализираш мечтите си в нещо физическо било то макет, диорама или модел. Виждам, че не спираш да се стремиш към това, което е хубаво. Пожелавам ти успех!
А що се отнася до т. нар. от теб "витринно-кашонни хобисти", ще ти кажа, че въпреки да изпитвам (никога не съм го крил) по-големи симпатии към правещите макети/модели (моделисти), защото аз самият съм такъв, уважавам всеки хобист, било то колекционер или моделист, защото изборът какъв да си е изцяло и единствено личен, пък какво по-важно от това?! Тъй че всеки сам избира по какъв начин да развива хобито си. Въпрос на собствено решение!

pach:

--- Цитат на: Vlado link=topic=466.msg41781#msg41781 date=1274791829 ---Апелира към задаване на въпроси и аз се възползвах, като зададох един, при това доста смислен, защото това е същината на моделизма - да реализираш мечтите си в нещо физическо било то макет, диорама или модел. Виждам, че не спираш да се стремиш към това, което е хубаво. Пожелавам ти успех!
А що се отнася до т. нар. от теб "витринно-кашонни хобисти", ще ти кажа, че въпреки да изпитвам (никога не съм го крил) по-големи симпатии към правещите макети/модели (моделисти), защото аз самият съм такъв, уважавам всеки хобист, било то колекционер или моделист, защото изборът какъв да си е изцяло и единствено личен, пък какво по-важно от това?! Тъй че всеки сам избира по какъв начин да развива хобито си. Въпрос на собствено решение!

--- Край на цитат ---

Ама, :scratch_ones_head: аз имах предвид въпроси по предпоследния план качен тук :yes:, пък ти го удари на филосовски теми... :boredom:
Разбира се, че е и това е хубаво - човек направил не един макет до сега , го знае не по-малко...просто последния проект (за да стане такъв наистина) според мен трябва да е изпипан мноого по-добре от предишните... ;)
И не става въпрос за детски изпълнения, с невероятни наклони или абсурдно нелогични коловозни развития, а за макет който освен приятелите , да задоволява (най-вече) и реализиращия го!!!

Виж това за симпатиите и предпочитанията ти към "макетистите" на първо място и едва на второ - така наречените (но не от мен ... :blush2:) "витринни колекционери и кашонни хобисти", напълно ме изненадва... :swoon:
Та ти си перфектния пример за единство в разнообразието:
 - направил си макет (в процес на модернизация),
 - доискусуряваш си и подвижен състав (най-вече този в БДЖ-цветове и табели) ,
 - преминаваш от DC в DCC - значи и от електротехника към електроника вървиш,
 -  а сега се сащам , че и сгради сам си правиш!!!
 - .........
 - ........

Ако пропускам нещо , е неволно, но на това аз му казвам - "единство на мечти, стремежи, реализация и кеф от хобито"! :hi:
Тоест ти си едновременно и колекционер, моделист и макетист!
Че какво по-хубаво от това?!!!

А нещо по плана да питаш? Или коментар , като как го виждаш - става или не в този му вид? Давай , не се срамувай!  :victory:

Vlado:
Става планът, става! Всичко си има - голяма гара, депо, планини, мостове, всичко! Само малко ме притеснява дали няма да е претрупано в тоя му вид, но в момента не мога да асимилирам в съзнанието си всички параметри на проекта и затова може би напразно се притеснявам. :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия