Мдааа, вашите коментари тук и насън,както и "заяжданията" ми помагат , ноо....

Ами хвърлихте ме в дълбок размисъл...

Та отново чертая...и ще ви го покажа скоро.

Междувременно ето един вариант, произлезнал от последния качен тук, но като се вгледате , че има основно предимство - доста наподовява всъщност първоначалната идея от 2005 г.мутирала през 2008 г - май месец .То си става нещо като юбилей...на един започнат ...план.
А можеше да е макет, ама така е в живота - едно искаш , пък нуждите да направиш нещо друго,те притискат Иво.

И струва ми се че с ваша помощ момчета резултата е налице - поне всяка събота се кефим заедно, нали!?!!!

Та предпоследния план има и едно "гадно" условие!

Вече няма офис коловози, и подземното развитие е понамалено значително.
Имам само два разменни коловоза за всеки овал (вътрешен и външен).
Отклонението за второстепенния клон вече излиза от първи главен "коловоз", след завъртане през тунел преминава по мост над реката която тече и под западната част на цялата централна гара.
Следва ново изкачване, разменната спирка за вилната зона и виадукт , който освен че е над линия е и над мост и съответно влак.
Те това му казвам аз , фльонга Зазо!!! При това каква перфектна визия би имала на макета!?!?!!!

После пак тунел за да завърши изкачването до планинската гара с познатия ви вече дърводобивен коловоз.

Кръговото депо вече не е от 1-ви коловоз, пък и е по-малко...и тук не съм сигурен , че наистина ще се събере.

Обачееее...има много по-добри глухи коловози за товарната тракция.

Както и доста повече място за зелен ландшафт.

А ето какво става когато не се внимава с чертането ...

Така , макар и междинен вариант , отново очаквам вашите коментари.
Шатци , сигурно ще скочи , къде му отиде офис-макетния коловоз!?!!
Но все пак да си каже тежката дума.
На Жоро ще кажа, че както сигурно е видял , върнах средния (по оста) на централната гара , транзитен коловоз, но все пак смятам "Турист-експреса" , да има едно спиране (все едно е на Русе) - най-малкото да откачи парната машина БР-23/35 и да закачи нашата серия 06!
То вярно, парната е немска машина, нашата я няма в ТТ (все още се ...

) та и Русе не е между Германия и България, но така или иначе експреса ще спира!
Друго да ми кажете господине!

А ако някой още се включи с критика , коментар или идея, да казва доде е време.
Чертая

После ще е късно!!!

Ще се прави!!!

ПП.И ако някой пак не е в час с темата и почне да ме пита ,
"ама къде са ти сградите и шосетата?",
или
"що не ти пасват някой места"",
или пък ,
"така без кьораво дърво ли ще е?".
да ме прощава , но отговор няма да дам ,
щото изтърках зъбите от едни и същи обяснения вече!!!

...