Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Grivata в ТТ

<< < (14/19) > >>

grivata:
Долните два плана много ми допадат, също така макета на Иво Недков много ми харесва -централна гара и отзад товарна такава ... нещо не мога да се справя със SCARM - а, но нормално, новобранец съм все пак!
Първо трябва план все пак за да знам колко метраж релсов път и стрелки да поръчам.
Факт е, че релсите ми П-профил са вече в историята!  :)

Old Boris:
За всяко нещо за да узрее е необходимо време :). По отношение на SCARM - а бих препоръчал да отвориш Help-a и да проиграеш всички обяснения като си направиш един "тренировъчен" SCARM плот, на който да опитваш докато станеш запознат с разните му тънкости. Все пак тази програма е в БЕТА стадий и търпи усъвършенствания. В това отношение създателите й ще помагат. Така наприме съм забелязал, че операцията  paste не работи като искам да копирам някои неща. Също и Objects не функционира.
Но радвам се, че ти напредваш с добро темпо. Успех.

grivata:
Някои от плановете, които ми допаднаха:

Както и на Иво Недков, с централна гара и товарна гара отзад:

Както някои ме посъветваха, най-добре ще е стрелките към централната гара да започват още от кривата, за да са по-дълги коловозите.
Оказа се, че за в бъдеще ще има опция за разширение с около 45см по дължина до края на дясната стена на стаята и след това навътре по другата страна още 1.70м, може би ще трябва да има стрелка на открит път, която да позволява в бъдеще да се надгради макета, тъй-като не мога да се справя засега със SCARM-а, я карам по първобитния начин:

В момента съм само с част 1.
Тия дни ще пускам поръчка за флекс релси и стрелки в Липето, в момента имам възможност за поръчка на 10м релсов път + 8 стрелки или 14м релсов път + 6 стрелки ...

pach:
Като ги получиш се обади - ще пусна нещо ...отново...но във Wintrack-a.(ако пак не си промениш вижданията)
 :yes:

Mixy:

--- Цитат на: Old Boris link=topic=4665.msg98343#msg98343 date=1422370595 ---Така наприме съм забелязал, че операцията  paste не работи като искам да копирам някои неща. Също и Objects не функционира.

--- Край на цитат ---

Здравей Old Boris,

Дай пример, по мейла или на лична, с който да мога да възпроизведа описаните проблеми и да ги оправя. Objects менюто функционира, но само когато има селектирани един или повече обекти или фигури от съответните библиотеки. За нерабтеща команда Paste не е имало оплаквания за версиите от последната година, но винаги има първи път - менюто Paste ли е "посивено", или просто нещата не се поставят, или не работи с Ctrl-V, или е нещо друго?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия