Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

TGV в Мароко

<< < (3/3)

bazitov:
С риск да разводя темата в посока война 6то пололение.  ::)
Не бих го отдал на напредничевото мислене на управляващите в Мароко, а на финансовите интересни на Франция.
Ако едно ново TGV от София до Бургас би изглеждало меко казано футуристично, то ново TGV в Мароко би изглеждало съвсем не на място.
Може би, защото впечатленията са ми само от Маракеш и околността, но ако е така около Казабланка и Рабат, то на всяка спирка трябва да има и френски гарнизон.

eurostar:
А това Caprycorn може да каже. Той работи в момента в някой от тези градове.

gregary:
Мароко е бивш протекторат на Франция. Съответно французите, според мен все още имат влияние над арабите и гледат да го оползотворят максимално икономически, като налагат продукцията си. Похвалното в случая е, че мароканските управници правят скок в ж.п. развитието си. Когато и нашата управа, си наложи за приоритет развитието на железницата и ние ще се сдобием със севременна такава. Ако се стигне до там, предполагам, че ще вземем немски продукт, предвид много фактори от миналото. Просто сегашният ни остарял подвижен състав, няма начин да не се подмени все някога.
Но, каквото и да вземем, било то TGV, ICE или Railjet, все ще е крачка/скок напред и БДЖ ще възвърне старата си слава.
А дано...

Сaprycorn:
Bazitov вероятно визира очевидно ниското IQ на местното население! Въпреки този неоспорим факт Мароко притежава  доста модерна железопътна мрежа. За пример ще дам отсечката между Рабат и Казабланка- 90 километра, които в момента обикновените влакове взимат за 40 минути и се движат през всеки половин час. На мен ми изглежда напълно реално съвсем скоро по тази отсечка да се движи TGV.

bdz43r:

--- Цитат на: gregary link=topic=4694.msg98897#msg98897 date=1425318096 ---Но, каквото и да вземем, било то TGV, ICE или Railjet, все ще е крачка/скок напред и БДЖ ще възвърне старата си слава.
--- Край на цитат ---
За БДЖ никакъв подвижен състав не може да помогне при сегашния персонал и неговия начин на мислене.
Не можаха дори няколко вагон-бюфета да организират, какво остава за обслужване на ниво ICE... защото това не е просто влак, който да се движи с 60 км/ч за Бургас, а комплексна услуга.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия