Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на j.k.kolev

<< < (17/37) > >>

pach:
Off-Topic:Направих си труда, да прочета отговора ти...ама не се надувай още. ;)

По първия му макет, направих плана при свършен факт, за да види защо му се криви релсовия материал,
но не заради виртулното пренасяне в реалността а заради "грешки в растежа".Както и му дадох достатъчно
чисто практически (освен теоретични разяснения) съвети, за които той струва ми се и тук ми е благодарил,
 за да започне и направи втория си макет (така и недовършен всъщност).

Някъде по това време му помогнах да се запознае с програмата за проектиране Wintrack,
която заради инсталирания Windows 7 на лаптопа му (все пак я преведох преди тази версия на "прозорец 7"),
се наложи да му инсталирам Wintrack-а на предпочитания от него (английски) език,
а не тази с българските менюта и ръководство за самообучение.

Дори успях да си забравя и шапката там при макета.

Живко е много зает човек и принципно се разбрахме, той да звъни когато може да работим по плана,макета и т.н.
тоест когато има нужда от помощта ми и се окаже, че и двамата сме свободни. Логично беше да ме търси само ако се
нуждае от помощта ми. Нито съм се натрапвал, нито съм смятал, че това тук ще стане чак такъв проблем.
Но когато ти се появиш - проблема вече е на лице...

Междувременно (както и той съобщава в горните постове) е решил да смени не само концепцията, но и тотално макета.
Ако някъде по-това време се е обърнал към теб (може пък поне за дърводелец да ставаш....) значи отново си тръгнал след мен,
за твое голямо разочарование или може би тайно желание.  :haha: :haha: :haha:

Крайно време е да схванеш , че там където ти си тръгнал по джапанки, аз отдавна съм се върнал с ботуши
и вече не можеш да ме впечатлиш с нищичко, което имаш в твоят "рИализъм"!

Защо не ми се е обадил междувременно  - само той може да каже, както и това,
че най-вероятно ти си последния който е видял стария му вече разглобен  макет.

Колкото до това кое е виртуално и как то се пресъздава в реалността, не бих могъл да ти обясня защото ти явно живееш,
в някаква друга реалност (май "рИализъм" отново). Това, че ти не можеш да работиш (което е явно) с проектантските програми
и никога чертежите не ти излизат точни, спрямо сглобяването на релсовата фигура в последствие, не е мой (но явно става на Живко) проблем.

И в страни от мойто подминаване с безразличие към твоята висока рИалистична персона, ще си позволя да те уверя,
че и в момента помагам на по-добри в пъти от теб моделисти в реконструкцията на един макет (планово, виртуално и реално),
както и в помощ по реализацията на друг макет и по-специално в неговото електронно управление.
Като пием край тях бира и хапваме ядки (и нещо което също не схващаш), но не блъскаме моделни локомотиви и вагони...
може би защото не са толкова здрави като тези в мащаб І...както ти правеше в онова измислено сдружение-менте.

Пък ти продължавай да си живееш с илюзийте си, за виртуалните ми модели, модули, макети и въобще за хобито (хобитата) ми.
Може би те дразни това, че никога няма да се докоснеш до същината както и до тях,
въпреки явно че си чул вече някои отзиви по въпроса,  но това е положението завинаги спрямо теб
и всъщност твоята рИалност, не моята! Все пак и ти трябва да имаш някаква цел в живота и надежда де...

А ако Живко реши да продължи да слуша твойте брътвежи по мой адрес и да те ползва за неговия наново изграждащ се макет,
само мога да се надявам, че не е в следствие на инсинуациите, които не  спираш да плетеш спрямо мен.

Защото ще е много жалко наистина...за макета и теб!

ПП.Впрочем, аз за пореден път ще те игнорирам и не смятам скоро да ти отговарям (отново) на хейтърските провокации.
Следва отново затваряне и заключване на постовете ти - все пак мога и без вицовете от оная тема, а както се знае - по-умния замълчава пръв!!!
 :agree:

Величко:
Ред е да влезе младоженеца   :lol:

п.п. за да не спамя- Пеко произвеждат много добри стрелки, които са идеални за краткотрайни и дълготрайни макети !

Mixy:
Настоятелно приканвам участниците да се придържат към основната тема. Обясненията в "любов" и всякакви други обсъждания, пререкания или мерене на атрибути извън естеството на темата след това предупреждение ще бъдат изтривани.

Mixy,

Администратор на Railwaypassion.com

pach:

Моля уважаемите администратори, Живко и персонално Венци, да ме извинят за постовете ми в тази тема.

Станах жертва на собствените си мисли:
- останах с впечатление, че Живко иска да обсъдим и предложим нещо по най-новият му план за този макет.
- и до сега не виждам къде Венци е казал, че този проект е по негова идея, план и концепция.
Дори в написаните точки като концепция на макета не стана ясно - аз мислех, че просто това вижда в плана на Живко.
- ако знаех, че по горните две точки съм се заблуждавал, нямаше да се намесвам въобще, още по-малко да давам съвети
или дори да занимавам администрацията когато (за кой ли път) се визира в прав текст моето име свързано с нереални измислици.
Бих си изтрил постовете, но това ще е нарушение на правилата които се спазват железно тук.
Моля за извинение специално администраторите, че и този пост (последен) не е по темата за макета на Живко.
Оставам с уважение към всички тук и още веднъж моля за извинение!

Best Ripper:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=4807.msg104091#msg104091 date=1459150036 ---Част от основните идеи са:
1. Опростяване, а не усложняване на трасето.
2. След едно провиране под макета в зоната на двете стайни врати, повече да няма провиране отдолу!
3. Дълги коловози за каране на дълги пътнически швейцарски влакове /минимум 1 лок и 7-8 вагона/.
4. Умишлено минимум изкачвания, въртележки и прочие /не че няма съвсем/.
5. Основно Н0 в комплект с останалите Н0 по-дребни мащаби...
6. Скоростно и продължително каране на влакове без много маневри /опростяване на управлението, минимум глухи гари/.
7. Цифрово управление на локомотиви и аналогово управление на стрелки и сигнализация.
8. Ръчно управление без употреба на компютър и компютърни програми.
9. Отделно захранване на всеки мащаб.

--- Край на цитат ---

pach, ето това, което не си видял... на предишната страница е. Да, аз съм го написал, а не лично Живко, но всичко това, плюс още неща, плюс още текущи промени и т.н. са обсъждани и се обсъждат непрекъснато, и всички мои действия и писания са в следствие на съобразяване изключително с предпочитанията на Живко, а не мои, твои или на трети лица. За мен не е никакъв проблем да работя по нещо, което на мен може да не ми харесва на 120%, но важното е чий е проектът /в случая - кой го финансира/. За мен остават само корекции и промени, съобразяване с достъпни, бързи и качествени технически решения, евентуално преценки и мнения /но пак обсъждани задължително с Живко/ дали това или онова може да се реализира. А ако не може - какво друго може да се измисли съобразно замисъла. Мисля, че бях достатъчно ясен...  :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия