Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Цяла железница е сред експонатите на „Булколекто“ в Пловдивския панаир
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
24 Май 2012, 20:41:01 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3 ... 14
  Изпечатай  
Автор Тема: Макета на muncho  (Прочетена 11986 пъти)
muncho
Сделки: (8)
Hero Member
Публикации: 1215

НО - Радост за всяко око

Профил
« -: 10 Май 2008, 22:54:22 »

Е, и аз почнах след толкова много перипетии,пресмятане и т.н. и т.н.. Първоначалния замисъл/дето бях споменал/ за макет се оказа много голяма лъжица за моята  уста въртящи очи.На место го префасонирах трасето и ето какво се получи: прикачените файлове.
Размерите са му 3,20х1,60 м. :o.Като не можах да измисля наклони и пр. ,ще наблегнем на гарата и...като опънем едни житни поля -може и да се получи както казва тука един колега- голям черен кон препускащ през прерията и бълващ дим голяма усмивка голяма усмивка
Ако не Ви затруднява може да кажете кво мислите ....
Ако темата още не е за този раздел-нямам против да я махнете намигване
Активен
toniemi
КЖМ - България
Сделки: (18)
Hero Member
Публикации: 2833

HO,Z Само БДЖ !!!! София

Профил WWW
« Отговор #1 -: 10 Май 2008, 23:05:59 »

Вземи си направи трасето удвоено,че после ще съжаляваш. :'(
Активен
schatsi
Сделки: (12)
Sr. Member
Публикации: 499

HO и N - III, IV и V епоха гр София

Профил
« Отговор #2 -: 10 Май 2008, 23:07:33 »

имаш място и за наклони....кръстосай трасето на две нива извън гарата ...мисля че ще стане по-интересно...
Активен
muncho
Hero Member

НО - Радост за всяко око

Профил
« Отговор #3 -: 10 Май 2008, 23:26:16 »

:)Kak ли не го кръстосвах,извивах ,накланях...не става и не става ,херкулеса гачи на Пампорово го качвам голяма усмивка,така буксува.Място трябва и тва е...Де да знам ...аз не успях и затова реших да правя -ширнало се поле широко въртящи очи
Към Тони -да е без стрелка от "горе" ли...
Активен
toniemi
КЖМ - България
Hero Member

HO,Z Само БДЖ !!!! София

Профил WWW
« Отговор #4 -: 10 Май 2008, 23:40:41 »

:)Kak ли не го кръстосвах,извивах ,накланях...не става и не става ,херкулеса гачи на Пампорово го качвам голяма усмивка,така буксува.Място трябва и тва е...Де да знам ...аз не успях и затова реших да правя -ширнало се поле широко въртящи очи
Не се излагай с тези наклони,притрябвали са ти.Малко ти е мястото за тях.Удвои си трасето.За да направиш наклон на късо разтояние,за да стане пресичането на два пътя на различни нива,трябва едното трасе да слезе с полвин наклон надолу,а другото трасе,полвин наклон нагоре.Така в точката на пресичане ще имаш достатъчно височина.В такъв случай,гарата и останалото ти трасе ще е на кота нула(т.е в твоят случай с тази дъска трябва гарата и останалото ти трасе да им подложиш нищо с полвин височина на точката на пресичане на двете нива или да прорежеш шпертплата за долното ниво).Дано си ме разбрал усмивка
Активен
schatsi
Сделки: (12)
Sr. Member
Публикации: 499

HO и N - III, IV и V епоха гр София

Профил
« Отговор #5 -: 10 Май 2008, 23:46:42 »

Цитат
Не се излагай с тези наклони,притрябвали са ти
....Тони не отричай ,че снаклони ще е по интересно...
Цитат
За да направиш наклон на късо разтояние,за да стане пресичането на два пътя на различни нива,трябва едното трасе да слезе с полвин наклон надолу,а другото трасе,полвин наклон нагоре.Така в точката на пресичане ще имаш достатъчно височина.В такъв случай,гарата и останалото ти трасе ще е на кота нула(т.е в твоят случай с тази дъска трябва гарата и останалото ти трасе да им подложиш нищо с полвин височина на точката на пресичане на двете нива или да прорежеш шпертплата за долното ниво).Дано си ме разбрал Усмивчица
намигване намигване намигване...току що му реши проблема... :D голяма усмивка намигване
Активен
muncho
Hero Member

НО - Радост за всяко око

Профил
« Отговор #6 -: 11 Май 2008, 00:02:08 »

Разбрах те ,ама....аз така бях направил .Влиза влака в тунела и изчезва на долната земя голяма усмивка,върти, сучи  там долу  и от другия край на тунела излиза пак отгоре...на същото ниво.Викам си -отдолу място бол ,ще стане ...Едно е да искаш,друго да го направиш и 3 да можеш...Не можах да го направя като хората,кьопава работа :'(.Майната му ,ша видим така как ще стане. въртящи очи
« Последна редакция: 11 Май 2008, 00:03:45 от muncho » Активен
toniemi
КЖМ - България
Hero Member

HO,Z Само БДЖ !!!! София

Профил WWW
« Отговор #7 -: 11 Май 2008, 00:03:57 »

Цитат
Не се излагай с тези наклони,притрябвали са ти
....Тони не отричай ,че снаклони ще е по интересно...
Цитат
За да направиш наклон на късо разтояние,за да стане пресичането на два пътя на различни нива,трябва едното трасе да слезе с полвин наклон надолу,а другото трасе,полвин наклон нагоре.Така в точката на пресичане ще имаш достатъчно височина.В такъв случай,гарата и останалото ти трасе ще е на кота нула(т.е в твоят случай с тази дъска трябва гарата и останалото ти трасе да им подложиш нищо с полвин височина на точката на пресичане на двете нива или да прорежеш шпертплата за долното ниво).Дано си ме разбрал Усмивчица
намигване намигване намигване...току що му реши проблема... :D голяма усмивка намигване
Язък,разбрал си ме.Но не напълно,удвои си трасито че... голяма усмивка
С този метод за слизане и качване на трасетата се намалява двойно ра.зтоянието за наклона
Активен
muncho
Hero Member

НО - Радост за всяко око

Профил
« Отговор #8 -: 11 Май 2008, 00:09:44 »

Ем утре ша го мисля, ??? голяма усмивка,като ида.И той като твоя макет -на село:)
Активен
toniemi
КЖМ - България
Hero Member

HO,Z Само БДЖ !!!! София

Профил WWW
« Отговор #9 -: 11 Май 2008, 00:27:58 »

Докато побликувах предишното си мнение,ти се изказа и разбрах,че нищо не си разбрал голяма усмивка
Внимавай,ще го обясня с думи,защото не мога да ти го начертая.
Вземи една вилица,сложи я на нивото на очите си,хоризонтално,така че да виждаш само единият и зъб.Всички зъби са в една равнина.Вземи изкриви един зъб нагоре.Ти искаш да имаш  на върха на вилицата разлика между хоризонталния зъб и изкривения 1см.Да ама този наклон е стръмен за влака.За това,ти изправи малко зъба,така,че на върха да имаш само 0.5см разлика с хоризонталата.Вземи и изкриви друг зъб надолу,така че и между него и хоризонталния да има пак 0.5см разтояние.Сега отново имаш разтоянието от 1см между двата изкривени зъба,но вече наклона е два пъти по-малък и влака ще ти върви с интерес намигване
Двата изкривени зъба символизират двете трасета,които се пресичат на символичното разтояние-1см.Хоризонталните зъби символизират кота 0,тоест гарата и останалата част от трасетата.Изпотих се да обяснявам голяма усмивка
Активен
XRISTO
Hero Member
Публикации: 2370

НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч

Профил
« Отговор #10 -: 11 Май 2008, 00:39:55 »

Ами то за да стане това или целият му релсов път трябва да е на доста дебели подложки,или долната част на трасето при точката на пресичане би трябвало да бъде по-ниска от кота нула?!  ???
Активен
toniemi
КЖМ - България
Hero Member

HO,Z Само БДЖ !!!! София

Профил WWW
« Отговор #11 -: 11 Май 2008, 00:46:32 »

Ами то за да стане това или целият му релсов път трябва да е на доста дебели подложки,или долната част на трасето при точката на пресичане би трябвало да бъде по-ниска от кота нула?!  ???
Точно така. намигванеМоже да се прореже там малко макета за долното трасе,а горното трасе да се задигне.Всичко друго си лежи на макета без подложка.
« Последна редакция: 11 Май 2008, 00:49:38 от toniemi » Активен
pach
Сделки: (22)
Hero Member
Публикации: 7494

TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,

Профил WWW
« Отговор #12 -: 12 Май 2008, 08:31:14 »

Докато побликувах предишното си мнение,ти се изказа и разбрах,че нищо не си разбрал голяма усмивка
Внимавай,ще го обясня с думи,защото не мога да ти го начертая.
Вземи една вилица,сложи я на нивото на очите си,хоризонтално,така че да виждаш само единият и зъб.Всички зъби са в една равнина.Вземи изкриви един зъб нагоре.Ти искаш да имаш  на върха на вилицата разлика между хоризонталния зъб и изкривения 1см.Да ама този наклон е стръмен за влака.За това,ти изправи малко зъба,така,че на върха да имаш само 0.5см разлика с хоризонталата.Вземи и изкриви друг зъб надолу,така че и между него и хоризонталния да има пак 0.5см разтояние.Сега отново имаш разтоянието от 1см между двата изкривени зъба,но вече наклона е два пъти по-малък и влака ще ти върви с интерес намигване
Двата изкривени зъба символизират двете трасета,които се пресичат на символичното разтояние-1см.Хоризонталните зъби символизират кота 0,тоест гарата и останалата част от трасетата.Изпотих се да обяснявам голяма усмивка
голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка
наздраве и не забравяй да изправиш горката вилица преди да мезиш  голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка
Мънчо не бързай , имаш решение , не се отказвай , по упорито експериментирай и ще успееш.Ще се опитам тия дни да ти предложа решение за десет стрелки  и наклоните...
Пък ти може и да си харесаш нещо.
На първо четене ти предлагам гарата по диагонал...
Активен
Vlado
КЖМ - България
Сделки: (2)
Hero Member
Публикации: 3685

HO | IV, V, VI | БДЖ София

Профил WWW
« Отговор #13 -: 12 Май 2008, 10:03:34 »

Muncho, вече има галерия за макета ти в "Проекти", където ще показваме актуални снимки от него. Успех в работата!
усмивка
Активен
pach
Сделки: (22)
Hero Member
Публикации: 7494

TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,

Профил WWW
« Отговор #14 -: 12 Май 2008, 11:39:12 »

Супер! Мънчо ,и  тъй като ще "ходиш до галерията " разгледай на Борислав Борисов , и на Калоян макетите в НО , мисля че по площ са около твоята , а имат добро коловозно развитие и наклони - ама ако нещо не е ясно , запиши си снимките , отвори ги в някоя програма с лупа , увеличавай и гледай ...
Е месар с гледане не се става  голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка, но доста помага в затруднение! За идейте , най - малкото! намигване
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 14
  Изпечатай  

Отиди на: