Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макета на muncho

<< < (8/42) > >>

br185:

--- Цитат на: muncho link=topic=482.msg5233#msg5233 date=1210793915 ---ще поразгледам,ама аз си начертах  схемата вече с 7-та,и най-важното наистина стана с две трасета релсовия път ;D.Тенкю вери мач  ;D на Тонката ,br185  и на всички други знайни и незнайни моделисти които дадоха съвет за моя нероден макет.На снимката се вижда окончателния вариант на трасето.Мнения и препоръки по същото не приемам ,ама въобще,щото много малко ми трябва ;D ;D ;D ... и ще  се окаже че още релси не стигат.Сега само дет тряя чакам  тая стрелка ...
P*S* eййй br185 ,голям си мушморок да знаеш. ;D ;D .Ама знаиш ли аз нямам против да си чертаеш разни идеи ,нямаш представа колко полезни могат да бъдат тези по прости трасета за някой бъдещ моделист.Като Тони прави локомотиви ,ти трасета... айдеее фирмата готова.
Аз съм много благодарен за всички идеи и въпреки,че не приемам препоръки...ще хвърлям по половин очо ,кво правиш ;) ;D

--- Край на цитат ---
  Аз макети ще продължавам да чертая за всички коити искат някакви идеи. За моя макет съм начертал сигърно над 400 различни варианата на WinRail за последните 2 години докат накрая стигна до нещо смислено. Мога само да се радвам ако съм успял да помогна. Последна препоръка ако позволиш. Когато правиш трасето гледай то да е затворено. Твоето на снимката не е. И си го разчертай на хартия. Направи си чертеж (след като го оправиш разбира се). От опит ти препоръчвам мащаб 1:10, че най-ясно се виждат нещата пък листа не е толкова голям. Там си нанеси всичко онова което искаш да има по макета. Виж по-долу какво съм начертал като вариант за моя макет.

pach:
Имам питане!
Гледам някой колеги по на запад , като почват полагането на релси по макетите си , разпечатват на хартия трасетата в 1 към 1 , лепят ги на макета и по тях вече слагат истинските релси.
Тези разпечатки стават от WINRAIL  или  конвертират проектите си през други програми?
Много е удобно,дето се казва последна проверка преди монтаж!

mill:
Ми аз ги наредих по схемата дето начертах и трябва да ви кажа ,че каквито релси съм използвал с winrail същите слагам и няма проблем.Няма чупки ,всичко си е ок.Аз използвам основно корк за основи,призми и пирончета от тези стъкларските,най-малките.Корка дава възможност да моделираш както си искаш,а ако го заковеш на неподходящо место,с една малка отверка много лесно излиза пирончето.
Моделирането приятели е страхотен антистрес. ;) :) Един страхотен човек-Жоро ,ако ми осигури стрелката  BWL,  до другата неделя се надявам да съм изработил тунела и призмите.Лято е,работа ни чака ;D

pach:
Прав си колега!Чертежите ми трябват именно да наредя трасето с хартия и където сложа наличното , да е готово и без размествания да дослагвам липсващото (или като теб - очакваното).
Жоро наистина е страхотен човек  ;) - вчера нарочно минах през магазина му (щото знаех че няма да е там  ::)) обаче и служителката му е една подкокоросница - та ми фръкнаха 100 лв .
Освен другите неща , си купих една много готина гара от Аухаген в ТТ.Ама от гледане цяла нощ , не я снимах , та в "похвалете се" да я постна. ;D ;D ;D

mill:
Голям труд кипи братя  ;D.Тези механизми на конрад са супер... ама няма хем евтино ,хем лесно.Докато закача 3-4 бива ,ама после ... баси и физ-зарядката дето правя-стани-клекни,стани-клекни :D.Стават ама и аз станах на пружинка.Остана още един от общо 11 .То голямо хоби тоя моделизъм,ама и бачкането му голямо шЪ знаете.Като спра да дупча с бормашината ще направя снимки да видите докъде/никъде/съм стигнал,че сега не е за показване.Тъщата вика-"е кво правиш по цял ден,тея релси както си ги наредил,все така седят >:( ;D.Ама няма да се наведе да види отдолу под плота към чечмел става от кабели...Като бригадир на линията Волуяк-Перник съм.Лягам в 24.00 и в седем с бодра стъпка към обекта.Щото съм в отпуска де ;D ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия