Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макета на muncho

<< < (7/42) > >>

pach:

--- Цитат на: br185 link=topic=482.msg5165#msg5165 date=1210715740 ---
  Когато записваш файловете на WinRail има възможност те да се записват и във формат jpg. Натискаш на контекстното меню Fail и после Save as. В излезлия прозорец си записваш името на фаила и от долу има прозорец в който се указва вида на фаила.

--- Край на цитат ---
Да това е полезна информация , че от вчера шпрехам програмата на немски , ама много е гадно.Някой да знае английски вариант или поне ръководство за работа с нея на английски (не че знам и този език , ама  по-лесен ми е някак).
Дайте линк или нещо в помощ. ;)

mill:
Pach, аз чертах с winrail 7.0 ,на немски е има отгоре меню със релси ,стрелки....Начертах го и свалих от тук  и инсталирах http://www.winrail.com/download.html    winrail 9.0  версия.Начертаната схема се отваря , на английски е ,няма проблем да си  save  в jpg  файл и да се принтира.Обаче на 9.0 версия отгоре не мога да открия менюто с различните релси , както седи в 7.0.
Виж поразгледай и ти ,може аз нещо да бъркам.Иначе при инсталацията на 9.0 си избираш език -english ;)

pach:
Или си качил триал версията (тя май е за месец) или демо версията на 9-като .И в двата случая "надграждането" с 9-ката води до съмнителен резултат.Гледам че вече е за деветката има софтуерен пач (но не съм аз  ;D) , но пък той става само за регистрирани потребители (мойта версия на 7-цата е крак) тоест само ако си я купил официално , ще можеш да презаредиш.
Толкова с мойте познания за софтуера - ако някой разбира , нека провери и помогне!!!
Аз междувременно продължавам да шпрехам , но имам проблем.
При записа на проекта , после не го разподнава в 3D - програмата .Пробах и презаписах без изменение един от примерите , но щом променя макар и една релса , нещо при записа явно не правя , щото почва и него да него отваря в 3D - вариант (сърди се на тема няква грешка 590!?!? :-[)но не знам какво не правя както трябва.
Пък на мен точно 3D - варианта ми трябва , че да си прехвърля проекта за макета вече с основните планини и сгради , да видя кое как и дали става ...
За това търся помощ или ръководство на Английски !!!
п.п. Менюто с релсите би трябвало да излиза чрез ...момент  да го намеря...
от ето тази настройка - на синия ред трябва да имаш "чавка"

ако свсичко друго ти е наред де...

br185:

--- Цитат на: muncho link=topic=482.msg5185#msg5185 date=1210762771 ---Pach, аз чертах с winrail 7.0 ,на немски е има отгоре меню със релси ,стрелки....Начертах го и свалих от тук  и инсталирах http://www.winrail.com/download.html    winrail 9.0  версия.Начертаната схема се отваря , на английски е ,няма проблем да си  save  в jpg  файл и да се принтира.Обаче на 9.0 версия отгоре не мога да открия менюто с различните релси , както седи в 7.0.
Виж поразгледай и ти ,може аз нещо да бъркам.Иначе при инсталацията на 9.0 си избираш език -english ;)

--- Край на цитат ---
Преди малко си инсталирах WinRail 9.0 Trial Version . Тръгна си нормално и менюто с релсите се появи. Нямаше проблеми. Пробвай с преинсатлиране. Ако не стане не занам че не съм много вещ в тия работи.
 Иначе си драсках, драсках и виш по-долу какво надрасках. Първия вариант е точно като твоя изчистен от разни неточности и напълно свързан (извинявам се за поучителния тон). Вторият е малко променен. При него имаш по два коловоза на всеки контур от трасето което дава възможност за разминаване на две композиции в противоположни посоки т.е. повече влакове. Магазията съм си я добавил за цвят може да се премахне по принцип.

mill:
ще поразгледам,ама аз си начертах  схемата вече с 7-та,и най-важното наистина стана с две трасета релсовия път ;D.Тенкю вери мач  ;D на Тонката ,br185  и на всички други знайни и незнайни моделисти които дадоха съвет за моя нероден макет.На снимката се вижда окончателния вариант на трасето.Мнения и препоръки по същото не приемам ,ама въобще,щото много малко ми трябва ;D ;D ;D ... и ще  се окаже че още релси не стигат.Сега само дет тряя чакам  тая стрелка ...
P*S* eййй br185 ,голям си мушморок да знаеш. ;D ;D .Ама знаиш ли аз нямам против да си чертаеш разни идеи ,нямаш представа колко полезни могат да бъдат тези по прости трасета за някой бъдещ моделист.Като Тони прави локомотиви ,ти трасета... айдеее фирмата готова.
Аз съм много благодарен за всички идеи и въпреки,че не приемам препоръки...ще хвърлям по половин очо ,кво правиш ;) ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия