Автор Тема: Макета на muncho  (Прочетена 76555 пъти)

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
Re:Макета на muncho
« Отговор #105 -: 08 Май 2009, 18:19:46 »
Цитат на: ritchie link=topic=482.msg24302#msg24302 date=1241788887
Защо  имам  чувството,  че си  изкопирал  в  голяма  степен  макета  на  Калоян ?
http://www.railwaypassion.com/?cid=81

Защо ли имам чувството, че не гледаш на макета му като на постижение достойно за уважение,  а като на повод да омерзиш и окаляш труда на човека?  :fie: Лично отношение - на лична, нали знаеш?  :spiteful:
Като гледам едва 10-тина процента от колегите са дръзнали да макетират, а останалите само се кумим и търсим кусури на другите, което е много по-лесно, естествено.  :stop:

TANO

• Trade Count: (10)
  • Hero Member
  • Публикации: 796
  • Рейтинг: 601
« Отговор #106 -: 08 Май 2009, 19:01:44 »
Нямам практика да се намесвам в такива спорове, но наистина отстрани изглежда като грозно и излишно заяждане. Не стига, че сме 5 човека и половина дето имаме макети ами дай сега и да се плюваме на кой макета на кого приличал. По скоро случайно си съвпадат по размери и оттам идва и някаква прилика в релсовото развитие, но на тази площ не виждам какво по различно от това може да се измисли. А всички знаем колко ни ограничава пространството с което разполагаме в къщи. Де да имах и аз повече място - никога нямаше да си направя макета сбутан по този начин. Мунчо, макета ти е много приятен - липсват му само панаирни палати зад гарата, на които да идваме веднъж годишно та да ни черпиш :spiteful: Поздрави!

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #107 -: 08 Май 2009, 20:23:24 »
Muncho, макета ти е супер, ще знаеш! А що се отнася до приликите с други "местности, лица и събития" и моят макет прилича на гара Вакарел, та се чудя ся кво ще правя с вакарелци дето ме нападат, че им копирам инфрата, та и до съд ще стигаме, май...  :dance1:
Това сериозно: Бравус! Продължавай все така! :)

lubomir

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #108 -: 09 Май 2009, 22:01:25 »
Стига бе, Ричи едва ли е искал да се заяжда с Митето?! Просто му  е направило впечатление приликата. Ама те повечето макети тъй или иначе си взаимстват много елементи, така че... Още повече Ричи докато си направи своя макет ще кара от време на време при Митето. Ама и вие направихте от мухата СЛОН.

mill

• Гост
« Отговор #109 -: 11 Май 2009, 07:59:31 »
Бре,каква дискусия тука се заформила....пък аз :lazy: .Ричка аз ако мога  и имам възможност да направя макета на Стоян....ехеееее какъв кеф ще бъде.А това какъв модел правя  макет или каквото и да е .....на мен ми е густо- така го правя .Само ще кажа ,че макетите на Владо,Стоян ,Калоян и всички които са  правили преди мен са достойни за подражание и човек има какво да научи от тях-като тематика,начин на изработка,съвместимост между отделните компоненти и т.н.Така,че щом виждаш прилика с Калоян-ок :pleasantry: :yes:

ritchie

• Гост
« Отговор #110 -: 11 Май 2009, 11:36:23 »
Както  обикновенно  част  от  колегите  не  успяват  да  вникнат  в  съдържанието  на  посттовете  ми.   Няма  нужда  да  се   оправдавам,  че  съм  искал  да  се  заяждам  или  обиждам  с  Митака.   С  него  сме  добри  приятели  и  при  всяка  възможност  карам и  ще  карам  влакове  на  неговия  макет.  Просто  ми  направи  впечатление  известа  прилика  с  другия  макет  и  реших  да  я  споделя.   А  веднага  се  намират  хора,  които  да  съзрят  някъква  конфронтация  и  задни  мисли.   Митака  е  единствения  в  Пловдив,  който  последната  година  направи  много  по  новия  си  макет  и  аз  до  известна  степен  се  гордея  с  това,  че  той  ни  представя   подобаващо !  Искренно  му  пожелавам  успех  и  ще  чакам  да  се  обади  скоро  пак  да  караме  влакове.   

mill

• Гост
« Отговор #111 -: 11 Май 2009, 14:04:40 »
Цитат на: ritchie link=topic=482.msg24346#msg24346 date=1242030983
  Искренно  му  пожелавам  успех  и  ще  чакам  да  се  обади  скоро  пак  да  караме  влакове.   
:good: ;D,само да свърша с мазането,че жена ми изпи "соса" с тея ремонти :superstition:

TANO

• Hero Member
  • Публикации: 796
  • Рейтинг: 601
« Отговор #112 -: 12 Май 2009, 11:14:13 »
Цитат на: ritchie link=topic=482.msg24346#msg24346 date=1242030983
Както  обикновенно  част  от  колегите  не  успяват  да  вникнат  в  съдържанието  на  посттовете  ми.   Няма  нужда  да  се   оправдавам,  че  съм  искал  да  се  заяждам  или  обиждам  с  Митака.   С  него  сме  добри  приятели  и  при  всяка  възможност  карам и  ще  карам  влакове  на  неговия  макет.  Просто  ми  направи  впечатление  известа  прилика  с  другия  макет  и  реших  да  я  споделя.   А  веднага  се  намират  хора,  които  да  съзрят  някъква  конфронтация  и  задни  мисли.   Митака  е  единствения  в  Пловдив,  който  последната  година  направи  много  по  новия  си  макет  и  аз  до  известна  степен  се  гордея  с  това,  че  той  ни  представя   подобаващо !  Искренно  му  пожелавам  успех  и  ще  чакам  да  се  обади  скоро  пак  да  караме  влакове.  
Много се радвам, че нещата стоят по този начин. В такъв случай :ok: и  :drinks:

mill

• Гост
« Отговор #113 -: 24 Юни 2009, 18:16:35 »
Вчера /23.06.09/ първо загърмя,после град ни помля накрая и тока спря ,но...въпреки огромното желание на дедо Господ да ни провали мини сбирката,тя се състоя благодарение на биволското ни търпение  и предоставения от Любо прекрасен подвижен състав;D :yes:.На линка по-долу може да погледате красотите и докъде съм я докарал с макета,крадейки по 1/2-1 час от денонощието :spiteful:

http://www.youtube.com/watch?v=UYkPqHBIJko

piko1

• Гост
« Отговор #114 -: 24 Юни 2009, 20:24:34 »
искрено ти завиждам красиво е станало  :good:

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
« Отговор #115 -: 24 Юни 2009, 22:34:12 »
Е-е-е, Мите, верно страхотно е станало! И езерцето наистина си го бива.Само че защо търкаляш само електрически влакове?Пусни някой парен или хайде, дизел като компромисен вариант.  ::)Няма никаква романтика в тези сешоари.  :no:

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #116 -: 25 Юни 2009, 08:22:05 »
Супер!!! :good:
А от филмчето каква илюстрация става за "Демиурга"...
 :clapping: :clapping: :clapping:

eurostar

• Hero Member
  • Публикации: 816
  • Рейтинг: 84
  • N-scale, Era V+
    • Rexx Design Studio
« Отговор #117 -: 25 Юни 2009, 12:56:06 »
Tози Талант на Brawa е истинско бижу. Не знам дали ще дочакам да го видя в N някой ден!? Иначе за макета - става все по-добре. Отначало се бях уплашил да не остане много плосък, но сега виждам, че добавяш релеф. Поздравления!

mill

• Гост
« Отговор #118 -: 25 Юни 2009, 14:10:24 »
Цитат на: XRISTO link=topic=482.msg25996#msg25996 date=1245872052
.Само че защо търкаляш само електрически влакове?
Ааа ,ама аз нямам ел.локове :).Само дизели и една 03-а засега.Нямам конт.мрежа...Ама тези красоти дето донесе Любо,няма човек който да устои на желанието да ги види как се движат и как изглеждат супер... :good:

Maktub

• Гост
« Отговор #119 -: 27 Юни 2009, 01:42:29 »
Наистина добре се получава, много готин клип, а езерцето направо е страхотно!  :clapping: