Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Усъвършенстване на Piko Taurus
stivi1504:
Здравейте!
По-горе, в темата, бях споменал , че искам да направя последната промяна по Тауруса. А това именно бяха чистачките отпред.
Въпросът ми е следният:
Някой, който вероятно е правил собственоръчно чистачки, ще може ли да помогне, или просто да ми дадете съвет как може да се направят-
с какви материали и т.н.
Благодаря предварително!
pavel75:
--- Цитат на: stivi1504 link=topic=4840.msg103828#msg103828 date=1457512099 ---Здравейте!
По-горе, в темата, бях споменал , че искам да направя последната промяна по Тауруса. А това именно бяха чистачките отпред.
Въпросът ми е следният:
Някой, който вероятно е правил собственоръчно чистачки, ще може ли да помогне, или просто да ми дадете съвет как може да се направят-
с какви материали и т.н.
Благодаря предварително!
--- Край на цитат ---
Много са фини, за да се направят на ръка. По-скоро помисли нещо за фотоец или да купиш Роковски чистачки.
stivi1504:
Здравей!
Благодаря ти, че ми съдейства.
Донякъде си знаех, че няма да мога да направя собственоръчни чистачки. Но няма да се отказвам. Ще се пробвам, въпреки вероятността от провал.
Все пак съм длъжен да опитам, защото съм човек на експериментите. Много обичам да експериментирам, затова нищо не ми коства да се поядосвам малко. :lol:
Имам доста тънка тел, така че може и да стане.
За сега ще правя само опити, а ако ми се получат добре, ще споделя веднага моето изобретение тук. :haha:
pach:
Купи си струни с малък размер - тънки и пружинни са.
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,670.msg87297.html#msg87297
Така като си отрежеш и огънеш дръжки (или части за чистачки)
няма да са меки и смачкани, когато боравиш с локомотивите.
Не може да не се пипат, но може да се направят по-здрави аксесуарите им.
А това е един от многото модели "бендер"-и:
повече за конкретния можеш да прочетеш тук:
http://model.airgroup2000.com/viewtopic.php?f=83&t=4635&hilit=%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%80#p38771
Има и по-евтини решения, за финни детайли ... не са за напъване с мускули сиреч, но пък си има закачена плоскост за огъването:
На металния бендер, детайла се пристяга с кръглите гайки, под съответния размер
(палчетата по черната част са с различни размери), докато огъваш чрез плоскост тип "бръснарско ножче"
(няма я на снимката горе).
докато при пластмасовия - трябва да натискаш с пръсти, докато с другата ръка и наличната плоскост огъваш съответния детайл.
Още малко различни "бендери" за различни детайли (с точни размери обаче):
Но не смятам че натози етап си готов да дадеш пари като за един нов вагон (50-100-150 лв)
още повече, че в момента си далеч от работа с фотоец, за каквото се ползва бендера най-вече!
По въпроса за описанията ти (от двете теми с подобрените ти локомотиви),
от типа " нужни материали и инструменти: - клечка за уши, тънка четка, сребсриста боя ....." и т.н.
Почети още и виж как може да подобриш още изказа си в темите - нали искаш и други да повторят твоя споделен опит!?
Предполагам не ползваш четки с общо предназначение:
А такива които са специални за нас моделистите:
Например казано така "сребриста боя"...звучи несериозно. Сребриста боя е и бронза за кюнци например!!!!!
Или "тънка четка"!!! За някои "тънка четка" е от №3 надолу...за други дори №00(две нули) не е достатъчно тънка и
работят само с №000 (три нули на "жаргон").
Боята или я снимай да се виждат данните, или я описваш като фирма производител и номер поне по нейният каталог.
Повечето фирми имат и наименование на боите - например "военно зелено", "морско сиво", "пустинно жълто" и т.н.
За да не стават обърквания обикновенно се дава поне номера и съгласно RAL-системата. Тогава всеки разбиращ
ще види точно какъв цвят е боята, а фирмата от която ще си я купи си е негов избор.
Горната таблица е "съкратен" вариант на RAL-номерата според цвета на боята. Но това са голяма част от основните цветове.
Подкрепям те напълно, да не киснеш (само) пред компа, нито да пробваш разни "улични техники"!!!
Занимавай се с хобито, момичета и учене! За теб скъм спокоен, че когато момичетата надделеят над хобито,
може и да го зарежеш за няколко години, но както се казва, явно не си "метеор през форума" и все някога ще се
върнеш и при любимите си локомотиви. Повечето от нас, поне по един път са прекъсвали хобито и сега пак сме тук!!!
Давай все така и не спирай да задаваш въпроси момче!!!
;D ;D ;D
stivi1504:
Браво!
Възхитен съм от отношението ти към мен!
Изключително много се радвам, че има хора като теб, които наистина много ми помагат да се развия в сферата на хобито, да добия наистина професионални умения, които имат хобистите и по-големите от мен хора, занимаващи се с моделиране.
Благодаря ти за прекрасните съвети, които прочетох много задълбочено , и разбрах изключително много неща, които не само ще помогнат на моите умения, но и в начина на изразяването ми.
Благодаря ти за знанията, които ми даде, от които ще стана по-добър, все повече разбиращ от това, с което се занимавам.
Когато съм свободен, ще поправя веднага моите некоректни описания на четките, боите и т.н.
Благодаря ти много!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия