Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

НПМ за МТУ

<< < (15/36) > >>

CaLLlo:

Нитовете не съвпадат много, но колкото толкова

CaLLlo:

... но тук съвпадат ...

TANO:
Брех, тоя Сашо ми отваря работа сега. Не бях забелязал, че има два вида тендери. Този е само с една спирачка и седалка,  плосък капак на тендера и по различна подредба на нитовете. Отварям букварите на Деянов и се уверявам, че нашите са с две спирачки, две седалки, като зад едната има сандък, изпъкнал воден капак със стойка за маркуч и нитове подредени като на модела на Минитрейнс. Но нищо не пречи да сме имали и от тези. Аз обаче нямам снимки на такива.

Тези последните са на музейни немски машини и май ще се окаже, че Сашо е прав. Подредбата на нитовете е същата като на Минитрейнс, но като ги гледам са 1234 на брой. На моделчето са 1233. ВЕрно един нит го нЕма! :yes: ;)

Колкото до втората снимка и аз имам подобна.

Забелязвам разлики най вече в сградите отзад. Това е така, щото зад първата машина е административната сграда на фабриката SCHWARTZKOPFF -Berlin . На моята отзад е административната сграда на фабриката TANOMAG Sofia Kastanien. Останалото си прилича. От мен наздраве! :drinks:

CaLLlo:

Гледам, терминологията се разширява в правилната посока, TANOMAG e една много добра фабрика!  :yes:

Транскрипция на TANOMAG:
--------------------------------------------------------------------------
TANO =  професор
   M    =  Maschinenbau - Машиностроене
  AG   =  Aktiengesellschaft - Акционерно дружество (АД)

TANO:
Ми благодАрим за хвалбите в другата тема,  ама да пусна тука мушица какво ще е следващото упражнение. На базата на ей тая лилипутеста каручка:

...съм възложил на фабриката TANOMAG да изработи за БДЖ нещо такова:

Тоя път обаче няма да е точно жп моделизъм, ще е арт изпълнение под  девиза „Квото стане – такова”. Щото модела на Лилипут няма нищо общо с нашите вагони. Колкото и да го жуля, пак ще е далече от истината. Ще му заобля покривчето в двата края, тук-там някоя дръжчица, степенка, по малки колела  и толкова. Колкото да може някой дето разбира от тия работи да каже „Я, от далече прилича на едни наши каруци”.  Всъщност вече стигнах донякъде и за сега се получава, но има още работа.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия