Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone

PayPal

<< < (3/13) > >>

Mixy:

--- Цитат ---Сега започвам да се чудя... едно време можеше по акаунта си да слагаме различни валути.. дали добавянето на EUR , USD като валути по акаунта не биха прескочили този заложен гнусно капан от Пейпал. За съжаление сега нямам транзакции за да си поиграя.
--- Край на цитат ---

Не може. По-точно, може, но превалутирането се прави от PayPal през техния валутен конвертор със съответната комисионна.

Единственият сигурен начин за избягване на превалутиране от PayPal по техния измислен курс е разплащане с карта, издадена във валутата на покупката.
Покупка в EUR се прави с карта в EUR и за PayPal остава само гореща супа за охлаждане  :spiteful:

pach:
Грег, за да не се чудиш АмЕх какво означава  :pleasantry:
мислех, че е ясно - Американ Експрес, кредитна карта издадена в Българска банка, работеща изключително в евро. Поне моята е такава и смятам, че и другите са същите (АмЕх от тази банка).
Когато разплащам или тегля от нея в България ми го смята и дава (ако е на терминал) в лева, но касовия бон ми е в евро.
Когато я ползвам в Гърция или Турция (на определени терминали) ми ги смята в ев.о и дава евро. Впрочем в Гърция, за нея няма онези ограничения от кризата им, за сумите в кеш от терминал в един ден. Тази карта в ПейПал си работи също в евро. Въобще е доста удобно... Нооо, при лихвения и процент обаче е друга бира...
 ;D

ПП.не е реклама, а няма как без имена обаче...

gregary:
Ама аз нищо не се чудя! :scratch_ones_head:

Темата беше за превалутирането на валутите през ПейПал! Изказах си личното мнение и това е!
Снощи и тази сутрин, купувах в ибей и курса ми беше 1,959 BGN/ 1EUR. Виждам си колко пари са ми дръпнати на онлайн банкирането. Кратко, ясно, точно! Друго не мога да коментирам и в случая не ме интересува другите коментари, защото засега с ПейПал нямам проблеми!
Позволих си само, да дам съвет на Шатци (в положителната оценка) ,да пробва с превод до шурея си :) чрез МъниГрам или Уестърн Юниън. Но, не знам какви са условията там. Преди години съм правил превод с тях, само веднъж и по спомен не бяха лоши условията.
Та, така!

Adrian:
опс , не пращай колегата в устата на вълците , Грег !!  Най-ниската комисионна за валутни преводи в България има ЦКБ . И най-добре е да си държите валутата в paypal акаунта - еврото си e  euro , доларът си  e $  :hi:

TheJackal:
Миналата седмица за "Черния петък" направих поръчка от modellbahnshop-sebnitz.eu. От там при закупуването има много натискания до като потвърдиш поръчката - изпраща ти писмо до мейла и вече от там потвърждаваш плащането чрез PayPal. Там няма опция да нагласиш как да стане конвертирането. Тази въпросната опция ми я дава, когато пазаря от modellbahnshop-lippe.com или elriwa.de и до сега не съм имал проблем.
Мой приятели ме съветват да пазаря през този сайт: http://www.skrill.com/en/ , казват, че за разлика от PayPal там парите ги виждаш на секундата и не ги държи по 24 часа, а и комисионната е по - малка.
Днес ходих в ДСК и от там ми казаха директно през виртуалната карта, защо за сметка във валута взимали процент и не знам си още каква такса обслужване. Те конвертират валутата спрямо курса за деня на БНБ, както по горе е споменал и Гришата - gregary.
Междубанковият превод е пък възможно най - голямата набутвация!  :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия