Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
PayPal
schatsi:
...това с шурата беше за пръв и последен път...като му трябват кинти (или на мен) само по човек! Никакви банки , пейпали ,уестърни и т.н.!!!
п.п. Доколкото знам в уестърна взимат твърда такса плюс процент...
Best Ripper:
--- Цитат на: Adrian link=topic=4913.msg105514#msg105514 date=1480677085 ---И най-добре е да си държите валутата в paypal акаунта - еврото си e euro , доларът си e $ :hi:
--- Край на цитат ---
Държиш, ако имаш директни постъпления в пейпал акаунта си от продажби. Но нерядко и западняци не го ползват и пращат директно парите по банкова сметка /включително и левова/ в БГ банка. Както се сещате, таксите им явно са съвсем приемливи и надали се различават от таксите за вътрешни преводи за сътоветната държава. Ако сметката в БГ банка ти е левова, а постъпи чужда валута, банката автоматично обръща нея в левова по обявения за деня курс "купува" - това мисля, че не е тайна и всеки го знае.
Американ Експрес и прочие кредитни карти са си също тесла. Както казва и pach - мале-леле на лихвите им /там ебавката е по друг параграф/. Има сайтове и магазини, които са в банково-еврейската далавера и не приемат дебитни карти изобщо - искат само кредитни. Хубавото в този случай е, че виртуалната карта на Банка ДСК минава тоя "филтър" и работи, въпреки че я водят дебитна /за карти на други БГ банки нямам информация/. Лично аз смятам следващия път да регистрирам виртуалната карта директно в проверен търговец като "липето" и да не използвам пейпал. Така ще стане ли?
А някой има ли представа дали с такава виртуална карта може да се плаща директно и в ибея, стига продавачът да приема и други начини на плащане освен пейпал?
София 70:
Тези крадци ми откраднаха 350 лева , защото изпратих пари на роднина- от бг имейл до бг имейл . Нещастниците искаха доказателство , че нещо е купено . Обясних им , че има превод , няма покупка . уж щяха да проверяват . След многократни пазарлъци спряха да отговарят и си прибраха парите.
mgirginov:
Плащането с кредитна или дебитна карта е възможно при всички търговци, които са го обявили като опция, включително и в и-бей.
Mixy:
--- Цитат на: София 70 link=topic=4913.msg105527#msg105527 date=1480706704 ---Тези крадци ми откраднаха 350 лева , защото изпратих пари на роднина- от бг имейл до бг имейл . Нещастниците искаха доказателство , че нещо е купено . Обясних им , че има превод , няма покупка . уж щяха да проверяват . След многократни пазарлъци спряха да отговарят и си прибраха парите.
--- Край на цитат ---
Това е много странно, ако става дума за PayPal. При съмнение за злоупотреба, трансакцията се блокира и ако няма положителен резултат, парите се връщат на платеца. Възможни са удръжки от такси, но не и цялата сума. Ако преводът е бил от картова наличност, винаги можеш да поискаш chargeback през банката издател. За някои видове карти можеш да поискаш това дори и след като е изтекло доста време (май беше до 6 месеца).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия