Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
PayPal
Mixy:
--- Цитат ---със служебната кредитна на Уникредит (Булбанк) преди около година не можех да платя нищичко в Русия.
--- Край на цитат ---
Преди година и половина имаше един кратък период в който CC издателите блокираха трансакциите в Русия, което беше някаква финансова мярка, част от санкциите срещу страната. Интересното беше, че руснаците много бързо реагираха и развърнаха местна междубанкова разплащателна система, която май покри и SWIFT-a и общо взето продължиха да си работят. След като тази "санкция" не сработи, а постъпленията на CC издадателите на руския пазар рязко спаднаха, нещата се върнаха в старото си русло, но и много разплащания с карти бяха забавени или отказани през това време. Може да си уцелил точно тоя момент.
mgirginov:
--- Цитат на: widowmaker link=topic=4913.msg105560#msg105560 date=1480938176 ---...
В пейпал няма никакви такси (и никога не е имало) за купувача, всичко се поема
от търговеца.
--- Край на цитат ---
Погледни си извлеченията по картовите транзакции от половин година насам и тогава бъди толкова категоричен.
widowmaker:
Марио, гледам го постоянно, но нямам абсолютно нищо допълнително към всяка една транзакция, нито в момента на
плащането, нито след дни, седмици или месеци, ето ти един пример:
Това е, нищо допълнително нямам по всяка една транзакция и по сметки излиза, че курсът евро/лева в случая е 1,958
Тогава, когато бях в Русия и кредитната на Булбанк не работеше, проблем с дебитната на ЦКБ не съм имал навсякъде,
и в магазина, и в ресторанта, и в хотела. То ТИМ сигурно имат някакви отношения с някакви себеподобни там, ама не
виждам това каква връзка би имало с възможността за виртуално разплащане.
Когато си вадех първата карта преди 10-на години, единствено ЦКБ ти я доставяха до врата, другите искаха да ходиш
до централния им офис за да си я вземеш, имам единствено годишна такса за обслужването на картата, която е 1.50 лв.
gregary:
--- Цитат на: Best Ripper link=topic=4913.msg105553#msg105553 date=1480930854 ---След плащане с виртуалната карта след 3 дни излизат за доплащане още някакви дребни суми /пропорционално на парите по плащане/.
--- Край на цитат ---
Рипе, аз също ползвам виртуална на ДСК, но суми за доплащане досега никога не са ми идвали.
Същото е и с кредитната на Уникредит - такси досега не сами идвали, с разликата (widowmaker-че ;) :drinks:), че годишната ми такса обслужване е 1,00 лв.
Mixy:
Аз пък винаги съм имал такса "Плащане на ПОС в чужбина" от моята банка в размер на 1.50 лв за всяка транзакция през PayPal или други посредници.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия