Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Помощ при поставяне на декодер на PIKO BR 130 Ludmilla в H0

<< < (7/12) > >>

МАШИНИСТ:
ЗДРАВЕЙТЕ И ЗА МНОГО ГОДИНИ.Да попитам ,тъй като тук видях , че коментирате декодера на 07/BR-130 ,Някой тунинговал ли е 07 ? Тоест от 2 локомотива - 1.Нали има мотор само на 1 талига.Да вземе талига от друга машина или да си закупи резервна и съответно да бъде с 2 мотора,като същевременно увеличи и теглото за по-голяма сцепна маса ? И друго : Някой преработвали едномоторен лок с карданна предавка в двумоторен?

widowmaker:
Нещо май си в грешка, новото производство не е като старото, т.е. първата
Людмила на Пико от преди над 25 години е точно така - с една моторизирана
талига, Сегашната е с централно разположен мотор и карданни предавки към
двете талиги. За старата не знам откъде ще купиш 2-ра моторизирана талига,
след като не е в производство от толкова дълго време, освен от някъде на ста-
ро, ама дали си заслужава да се занимаваш с тоя локомотив, след като новият
е на цена от 94.53€ в Modellbahnshop Lippe и е меко казано на светлинни годи-
ни от стрария като детайл и задвижване?

choveka_vlak:

--- Цитат на: МАШИНИСТ link=topic=4915.msg105968#msg105968 date=1483801234 ---ЗДРАВЕЙТЕ И ЗА МНОГО ГОДИНИ.Да попитам ,тъй като тук видях , че коментирате декодера на 07/BR-130 ,Някой тунинговал ли е 07 ? Тоест от 2 локомотива - 1.Нали има мотор само на 1 талига.Да вземе талига от друга машина или да си закупи резервна и съответно да бъде с 2 мотора,като същевременно увеличи и теглото за по-голяма сцепна маса ? И друго : Някой преработвали едномоторен лок с карданна предавка в двумоторен?

--- Край на цитат ---

Естествено че съм го направил, лока е с две двигателни талиги и увеличено тегло, идеята ми бе да го ползвам като газещ лок на новопостроени трасета но живота ми се обърка и останах да се занимавам само с истински влакове.

Best Ripper:

--- Цитат на: widowmaker link=topic=4915.msg105969#msg105969 date=1483831210 ---Нещо май си в грешка, новото производство не е като старото, т.е. първата
Людмила на Пико от преди над 25 години е точно така - с една моторизирана
талига, Сегашната е с централно разположен мотор и карданни предавки към
двете талиги. За старата не знам откъде ще купиш 2-ра моторизирана талига,
след като не е в производство от толкова дълго време, освен от някъде на ста-
ро, ама дали си заслужава да се занимаваш с тоя локомотив, след като новият
е на цена от 94.53€ в Modellbahnshop Lippe и е меко казано на светлинни годи-
ни от стрария като детайл и задвижване?

--- Край на цитат ---
Доколкото са ми моите спомени старата Людмила на Пико наистина беше с една задвижена талига, но моторът й пак беше централно разположен. Имах една такава /или BR232, или него подобно/ и мислех и аз да я преработвам, ама не се стигна дотам - трябваше на ръка в онези години да стържа карданче. Разликата между устройството на двете талиги беше една единствена - задвижената /пак с кардан от мотора/ имаше колооси с гумени бандажи, а другата имаше обикновени колооси. За задвижването на паразитната /токоснемаща/ липсваше само вторият кардан! Локомотивът вървеше зле, но поради конструктивно недомислие - много малко сцепно тегло /поради липса на достатъчно тежест/ съчетано с калпави бандажи. Сега обаче има всякакви резервни части в продажба и не е изключено някой от новите кардани да свърши работа на стария локомотив.

Величко:
Имал съм три "людмили" от старото пико, с мотор върху едната талига. Центрирани мотори съм виждал на бр110 V100 и бр118, 120. Вероятно е имало и други? Виж тази тема на колега и му пиши, ако искаш да ти обясни в подробности
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,3666.msg73409.html#msg73409

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия