Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

За снимките и авторските права

<< < (6/7) > >>

pach:
Докато преместят постовете в отделна тема...
Що ли не се учудвам на вестниците и изд.къщи които са злоупотребили ( с вече злоупотребените снимки)!!!!!!!
Червените книжки и техните съвременни мимикрии не са
свикнали да плащат за делата си!!!!!!! За тях всичко народно, е все още тяхно!!!!!

ПП.тук си има тема " срещите всеки четвъртък", макар да не са вече всеки четвъртък, нито да са една компания....Но за това се постаряха доста хора тук и отвън...Следи раздела с тази тема и сам прецени къде да отидеш когато излезнат поканите.

Best Ripper:

--- Цитат на: Adrian link=topic=3529.msg106395#msg106395 date=1485255003 ---не е лошо последните коментари да минт в самостоятелна тема  :hi:

--- Край на цитат ---
Май имаше някъде започната такава тема, ама не ми се рови да я търся.

mitko0888, не е "загубена България", а изгубена България... Защото "загубена" е много близко до "загубеняк" /тоест [*цензурирано*]/... Това, че човекът се стреми да опази историческото наследство, за което всички толкова милеем и се блъскаме в гърдите какви сме патриоти, но на практика ни интересува единствено неговото величество КИНТАТА. Да го опази реално от снобари, инфантили, преструвкаджии и псевдопатриоти... И прочетете какво написа pach за възстановяването на войнишкия паметник на двата софийска полка /не че и Пламен ще прочете това/. Дали е толкова "загубен" тоя господин Колев... Благодаря за вниманието.  :hi:

mitko0888:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=3529.msg106398#msg106398 date=1485257958 ---Май имаше някъде започната такава тема, ама не ми се рови да я търся.

mitko0888, не е "загубена България", а изгубена България... Защото "загубена" е много близко до "загубеняк" /тоест [*цензурирано*]/... Това, че човекът се стреми да опази историческото наследство, за което всички толкова милеем и се блъскаме в гърдите какви сме патриоти, но на практика ни интересува единствено неговото величество КИНТАТА. Да го опази реално от снобари, инфантили, преструвкаджии и псевдопатриоти... И прочетете какво написа pach за възстановяването на войнишкия паметник на двата софийска полка /не че и Пламен ще прочете това/. Дали е толкова "загубен" тоя господин Колев... Благодаря за вниманието.  :hi:

--- Край на цитат ---

Мисля че никъде не съм наричал "тоя г-н Колев" (идея си няма кой е и какъв е) с думите, които ти употреби. Но ПОТВЪРЖДАВАМ, а и от последните страниц итук еднозначно се вижа, че начинът по който в сайта lostbulgaria.com се представят снимките, за мен е НЕПОЧТЕН и НЕДОСТОЕН, независимо какви са целите и подбудите.

ПС1. Гледам че в твоя пост използваш 1-во л. мн. ч. Не знам кои са другите покрай теб, които описваш по този начин.

ПС2. Въобще не ми се започва дискусия на тема къде трябва да е въпросния паметник ... (за мен - най-малкото там му е мястото).

ПС3. Мисля че започвайки от тук може да се отчепи една тема "За снимките в lostbulgaria.com"

jopeto:
Нещо, прецакахте темата, много яко! Що не направихте една за авторскит и сродните им права ???   Който, иска пари за снимките,  да си ги държи в шкафа  :fool: :fool: :fool:!!! 

pach:
Европеана вече има и българска част (официално).
Авторски, собствени, дигитализирани от архиви и библиотеки...
Дерзайте:
http://digilib.nalis.bg/xmlui/handle/nls/2
 &bgflag  :hi:

София. Инженерната работилница и транспортния възел по време на Първата световна война (1915-1918).

Created:
1915 - 1918

Spatial:
София

Medium:
Отпечатък върху хартия

IsPartOf:
Сбирка № 24 - ”Снимки от периода 1878-1944”

RightsHolder:
Национален исторически музей

Identifier:
F13512364400155

IsFormatOf:
№ 8682

Subject:
промишлена сграда; железница; 1910; EuropeanaPhotography; EUPHOTOplacessofia

Abstract:
Фотография на машинисти на гарата в гр. София.

Creator:
Ангелов

Created:
1934

Spatial:
София, България

Medium:
отпечатък върху хартия

RightsHolder:
Стойчо Млечевски

Identifier:
F13945504280490