Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Полезни линкове на магазини и сайтове | Useful links to stores and sites
Некоректни продавачи!
pach:
И аз чакам така...
А пък си получих малък пакет , преди да ми върнат обратната разписка за плащането!!!
чакаме , пък ще видим... :scratch_ones_head: :sarcastic:
XRISTO:
А ако не повдигна диспут, изпусна 45 дневния срок (което е напълно възможно, така, като гледам) и пратката не пристигне изобщо? :no:
Какво правим тогава?
--- Цитат на: mgirginov link=topic=497.msg35833#msg35833 date=1265965758 ---Ицо, поискай контролния номер - т.нар. Sendungsnummer и провери движението на пратката в www.dhl.de
--- Край на цитат ---
Това си е конструктивно предложение! :good:...само че откъде да взема въпросният номер? Продавача ли ще ми го даде?
Adrian:
Ицо , ако изпуснеш срока и не дойде стоката си купуваш гореща супа Маги-чаша и духаш силно !
Само ако си платил шипинг със застраховка имаш контролен номер , който продавачът е длъжен да ти даде ; с него влизаш както каза Марио и т.н.
Ако си платил пратка , която пътува като'писмо' - няма такъв номер.
Търгувайте с продавачи, които имат ПейПал ! Повечето имат , но не го публикуват - траят си ( защото плащат таКСА). Винаги питайте за ПейПал акаутнт ; някои искат да си разделите 4те %
такса - приемете - по-добре отколкото по банков път !
mgirginov:
Всички пратки имат лимит на застраховката. Дори обикновените писма са присъщо застраховани до 39 евра. Пратките могат да бъдат незастраховани до пълния размер на стоката, ала да бъдат препоръчани - Einschreiben/registered. В тези случаи имат контролен номер.
Ицо, поискай номера от продавача и сподели реакцията му. Във всички случаи, обаче, послушай Адри - 45 дни след покупката откривай диспут и най-вече пазарувай с PayPal.
widowmaker:
За DHL има начин да се провери кое докъде е стигнало, ама трябва да се провери на немския сайт,
т.е. иска се контролния (шипмънт) номер от тоя, дето го е пратил, после се проверява на немския сайт на DHL и се вади
UPU code / match code, примерно CLХХХХХХХХХХХХDE, т.е. 12 цифри на местото на хиксовете.
Вече нашите поши с тоя код могат да видят какво е дереджето, дошло ли е или не.
Аз чакам една пратка, пратена на 7-ми януари, още не е дошла, човека я е пратил, прати ми и шипмънт номера,
аз извадих кода, проверих в нашите пощи, ама хората казаха, че това пътува наземно (с ТИР), та тръгва от централата в Белгия,
оттам минава през Франция и Италия, после с ферибоота Италия-Гърция, щото било по-евтино.
И заради блокадата на гръцката граница, чакаме сума и време :(
Т.е. ако беше незастраховано, с обикновена поща, щеше да е 2 пъти по евтино и вече да съм забравил, че е пристигнало...
Ама това са задължителните изисквания на Пейпал - застраховка на пратката.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия