Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Полезни линкове на магазини и сайтове | Useful links to stores and sites
Некоректни продавачи!
XRISTO:
Абе, не знам как ще постъпя, честно казано.Има обаче вероятност да те послушам.Нали днес вдигат блокадата и се надявам пратката да дойде все пак.Сумата е малка, фийдбек не съм получил, но и да ми даде отрицателен - не виждам как ще повлияе на дейността ми като купувач.Най-много да стресне бъдещите продавачи и да внимават с пратките.Нали не могат заради ниският ми рейтинг да откажат да ми доставят спечелен търг? Е, не мисля да рискувам все пак. :spiteful: А и има още време до края на срока(45дни). Благодаря за съвета. :hi:
Adrian:
Твоят ангажимент като купувач е да платиш и ПейПал го доказва - не може да получиш отрицателен фийдбек !
на 42-ят ден задължително повдигни диспут -
ПейПал ще искат доказателство от него ,че е пуснал пратка.
За 2 седмици или ще дойде пакетът ( и ще прелкратиш диспута) ,
или ПейПал ще ти върне парите . Тогава ти му набиваш отриц.фийдбек .
За суми по-малки от 15-20 евро не си струват нервите.
Но щом казваш ,че е със 100 % коефициент - не се притеснявай. Чакай
widowmaker:
Моята пратка дойде след 37 дневна одисея, жена ми обаче каза, че имало "летящи" чаркове от локомотива, което никак не ме радва...
Не е ясно дали "новото нещо" според продаваче е остаряло по пътя, или си е изпратено така...
Ама ходи разбери какво точно се е случило по описанието на жена - "нещо там, някакви тръбички, казанче,
ама може да е извадено, а, май е счупено" и т.н.
Требе око да види, ама окото в Китай...
@ Христо:
Какво разбираш под нисък рейтинг?
Ако имаш отрицателни оценки е нисък, ама ако са положителни, рейтинга ти е 100%.
Ако визираш, че имаш малко покупки, това вече е друго, не е рейтинг.
Аз преди, като почвах, като питам някой дали ще ми даде да играя за нещо, което е обявено само за доставка в германия, обикновено ми отказваха.
Сега вече не ми отказват, след като имам 38 покупки, макар, че понеже съм купувал по няколко неща наведнъж от един и същи човек,
(системата ги брои като една покупка) реално в листа имам 27.
XRISTO:
--- Цитат на: widowmaker link=topic=497.msg36150#msg36150 date=1266351931 ---Аз преди, като почвах, като питам някой дали ще ми даде да играя за нещо, което е обявено само за доставка в германия, обикновено ми отказваха.
--- Край на цитат ---
Така погледнато, си прав. :good: Е, моят рейтинг си е 100 процента, не се притеснявам засега, но и имам още време до края на срока.Човекът, както казах е със 100 процентов рейтинг, немалко продажби и съм сигурен 99 процента, че е изпратил нещата , но мисълта ми е, дали пейпал гарантира, че ако не получа пратка си получавам парите от тях и така не остават загубите за мен.Все пак начина за доставка, предложен от въпросният търговец беше само този - разбирам, да ми е предложил застрахована доставка, а аз да съм я отказал, тогава въпросът е друг. ;)
widowmaker:
Paypal имат правила, по които стават доставките. За различните неща и различните търговци са различни. Случвало ми се е за нещо, което струва 20-25Е да ми искат 17Е за доставка.
Обикновено като надам вой, че е скъпо ми се отговаря, че пейпал ги задължават да е застрахована пратката и да е по куриер. Последно купих окуляр Пентакс за телескопа за 300$ и там нямаше как да стане по евтино - 45$ доставка от щатите, ама в случая си заслужава, окуляра в европа струва 370Е.
По принцип това е нещото, с което парадират пейпал - че си получаваш парите обратно, ако стане фал със стоката - все пак и те дерат едни кожи, комисионната им никак не е малка - 3.5-5% от сумата.
На нас далаверата ни е, че ни излиза безплатно, щото ако правим стандартен EU банков трансфер, ни одират едни 20Е за транзакцията - това си е измислица на нашите банки, в европа нещата не са такива.
Явно всеки ни цака както му е удобно - например изпращането на 200E до германия от китай с MG струва 10$, за същата сума, таксата от българия до германия е 20Е или около 28$.
Примера важи и за други страни, нашата такса е една от най скъпите, явно щото сме баровци...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия