Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Полезни линкове на магазини и сайтове | Useful links to stores and sites

Некоректни продавачи!

<< < (11/16) > >>

Adrian:
PayPal не задължава да застраховаш пратката ( или са го въвели отскоро). Аз продавам през Бея и с-мата никога не ме задължавала да застраховам пратка.
Но ! - ако стане фал и ми повдигнат диспут , ПейПал иска пощенски документ за да докажа ,че именно на този купувач съм пратил пратката и на коя дата е станало .Тогава е добре да има застраховка , защото със сигурност доказваш невинността си.
Досега 2 пъти са ми връщали пари , но сумата винаги е с 7-8 % по-малко , защото си удържат таксите.

Имах един интересен случай :

Пратка от Австрия ; на 42-я ден повдигам диспут ; Пал-ът ме пита каква кореспонденция съм водил и какво казват отсреща ; отсреща твърдят ,че са точни ; дават ни 2 седмици срок ; накрая ми връщат парите ; 5 дена след това (2 месеца и няколко дни !) изненадващо пристига пратката ; свързах се с човека и казах , че му привеждам парите без 9 % ; след 8-9 дни получих малко пакетче с 2-осно товарно вагонче на Роко с мн благодарности. Доставката НЕ беше застрахована - явно човекът не е успял да докаже , че я пратил

ПП. да добавя - ако все пак решите да платите с банков превод , ползвайте ЦКБ - 13% до 500 е .

И да знаете , че ако продавачът реши да се направи на интересен и нищо не прати - направо горите :

имах и такъв случай : превеждам 76 евро по банков път , след  4 дни проверявам - да , парите са в сметката на човека , чакам 40 дни - нищо ; леко притеснен (99,9% рейтинг) пиша мейл - оооо , 'ми отдавна сме го пратили' , дайте ми номера на пратката - 'не , с наш транспорт пътува' , на 60 тия ден разбрах ,че няма да получа нищо ; късно и за фийдбек - сделката е свалена като приключена ;
и се почна една кореспонденция с eBay - подадох оплакване , хората ми казват - обърнете се към полицията... та така

Тенденцията е Бея да разрешава дейност на търговци само с ПейПал ; като автоматично с плащането купувачът получава позитивен фийдбек .

fyut:

--- Цитат на: widowmaker link=topic=497.msg36155#msg36155 date=1266356946 ---Paypal имат правила, по които стават доставките. За различните неща и различните търговци са различни. Случвало ми се е за нещо, което струва 20-25Е да ми искат 17Е за доставка.
Обикновено като надам вой, че е скъпо ми се отговаря, че пейпал ги задължават да е застрахована пратката и да е по куриер. Последно купих окуляр Пентакс за телескопа за 300$ и там нямаше как да стане по евтино - 45$ доставка от щатите, ама в случая си заслужава, окуляра в европа струва 370Е.
По принцип това е нещото, с което парадират пейпал - че си получаваш парите обратно, ако стане фал със стоката - все пак и те дерат едни кожи, комисионната им никак не е малка - 3.5-5% от сумата.
На нас далаверата ни е, че ни излиза безплатно, щото ако правим стандартен EU банков трансфер, ни одират едни 20Е за транзакцията - това си е измислица на нашите банки, в европа нещата не са такива.
Явно всеки ни цака както му е удобно - например изпращането на 200E до германия от китай с MG струва 10$, за същата сума, таксата от българия до германия е 20Е или около 28$.
Примера важи и за други страни, нашата такса е една от най скъпите, явно щото сме баровци...

--- Край на цитат ---

:yes: Таксите на нашите банки, се определят от таксите на банките коренсподенти. А че всичи дерат кожи, оосбенно в Европа, това е неоспорим факт.

widowmaker:
Аз ползвам виза електрон на ЦКБ от две години насам, регистрирана е в пейпал веднага като пуснаха услугата и за българия.
Новите цени за банков трансфер са 20Е за такъв, като разходите са поделени между теб и клиента.
В случая се налага ти да ги платиш, щото на клиента не му пука, той иска определена сума.
Това е в сила отпреди месец и нещо.

nilfe:

--- Цитат на: Adrian link=topic=497.msg36159#msg36159 date=1266386184 ---ПП. да добавя - ако все пак решите да платите с банков превод , ползвайте ЦКБ - 13% до 500 е .

--- Край на цитат ---

13% на какво, върху сумата която изпращаш ли. Аз работя с Алианц и ми вземат 16 Е такса за превода, без значение колко пращаш. А кредитната ми карта е от ОББ и таксите за преводите към ПейПал са стотинки. Третират превода като покупка през терминал.

XRISTO:
15 лева е минимума, за дребни суми.Над 100 лева, май беше има и процент от сумата.Абе, кожодери сме.  :angry:  По мое недоглеждане спечелих едни вагони, а пичът беше изрично писал никакъв пейпал с главни букви (ама кой да чете  ;)).Та се наложи един познат от Германия да преведе сумата от тамошна банка, а аз пък му платих Булсаткома, та да сме квит. :spiteful:Разбира се, само сумата - нищо като такса. А относно това, че щом платиш с пейпал и получаваш автоматично положителен фийдбек - да, ама не.Имам само една сделка с паричен превод по банков път(гореспоменатата) и в останалите случаи съм получил само един положителен фийдбек след 2 дни.Другите след седмица, две, а за една сделка не получих, макар и да получих пратката и да му дадох своята положителна отценка.И бях коректен с него, не съм правил пазарлък за доставка и сумата я преведох още на другият ден след търга.Явно беше някакъв бютуф.  ;D За тази сегашната сделка, която не съм получил - сумата по нея също я платих на другият ден.Фийдбек нямам никакъв още.Явно ме дебне ако му прасна отрицателен и той да ми изплющи такъв.  :spiteful: Затова се е увардил със 100 процентов рейтинг гадът.  :spiteful:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия