Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
Keep Alive на Piko E69
dred77:
Благодаря Pach за хубавия клип, гледам, че локомотива не насича никъде. Не знам дали не е със токоснемане от пантографа , като гледам pdf-а :http://www.fleischmann.de/doc/et/2/de/430071_203200.pdf , има на платката кондензатор 2200uf, той дали е за звука или го държи жив :) ? Трасето наистина е страхотно. Направих още някой тестове с това 25-30 годишно PIKO , сложих кондензатор / за проба 2200uf с диод и резистор / на процесора на декодера /някакъв PIC-лю , аз някак си по си падам по Atmel/ Vdd и Vss и като , че ли са по добре нещата някак си лока само леко забавя ход , но пак поне на мен, не ми допада твърде. Те така :) , ще чакам Uhlenbrock76320 и продължавам пробите :)
pach:
Има вероятност да е с токоснемането иот КМ разбира се.
Щом като добавяш 2200 мКф към декодера и малко успокоява
движениуто, най-вероятно просто двигателя е остарял. Нищо чудно и да са се поразмагнитили постоянните магнити в него.
Каквото и да е, вероятността да е твърде енергоемък за декодера е голяма.
Дано новия декодер ти свърши работа, защото това си е култов лок от детството на почти всички тук. :lol: ;D
dred77:
Здравейте! Най после светлина в тунела, след няколко месеца" чесане по врата", открих " топлата вода " :yahoo:. Локомотива вече минава доволно /едва забележимо намаля хода/, даже с много ниска скорост и само с един 3300uf кондензатор. Оказа се, че по колектора на мотора и четките има натрупани мръсотии, след почистването им всичко се оправи. Нямаше да го отворя, ако един новопристигнал br106 на Piko, не вървеше коректно и шумно, реших да отворя и почистя мотора му, в който намерих чернилки и мръсотия по колектора. След гимнастиките локомотива заработи много добре, и реших да отворя и E69-то :dance1:. Сега остава да събера кондензатора в тая черупка. Най вероятно ще загуби леко сцепление, понеже трябва да отрежа от тежестите му.
Благодарности на всички, които си поблъскаха главите и клавиатурите :), по моят проблем!
ПП.Следва отваряне и чистене на мотора на Roco E144, че и той понякога ме дразни /доста рядко/, с потеглянето си :)
dred77:
Здравейте! Няколко месеца след пробите реших да събера тая "черупка". Много търсих кондензатори с голям потенциал, 25v, но по-големи от 1000uf /10x20mm/, не намерих. Даже ако е широк 12mm не става, трябваше нещо с макс. диаметър 10mm. Ето и крайният резултат/пантографа май трябваше да е една идея по тъмен, засега и така става :)/ :
Те така минава през проблемните /тройната и английската/ стрелки. Със загасени фарове е доста по плавно преминаването.
https://www.youtube.com/watch?v=PrdIDIwEiiM&feature=youtu.be
Накрая на клипа се вижда как NanoX_S88 чете CV-та с Multimaus и захранване от Trix.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия