Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

За качеството на PIKO и другите производители

(1/3) > >>

МАШИНИСТ:
Здравейте ! Забелязах в YouTube , че PIKO има завод в КИТАЙ и яко произвежда https://www.youtube.com/watch?v=_r1-JDjDcts https://www.youtube.com/watch?v=_r1-JDjDcts .Моделите китайски ли са,които предлагате или германски ?

София 70:
Някога работех в едно военно поделение, в което ремонтирах двигатели DEUTZ ,произвеждани в Кьолн. Поръчките на резервни части ставаха чрез Трансимпекс, а по-натам и с фирма НЕЛАС. частите пристигаха от завода в Кьолн,със всички документи. Разпръсквачите на дюзите  бяха опаковани в оригинални опаковки, с холограми, и надпис  Made in Turkey.
След като Пико имат завод в Китай е нормално някои от моделите да са произведени в Китай. Между другото моторите на Пико отдавна се произвеждат в Китай. Лично мен не ме притеснява факта ,че се правят в Китай, защото заводът в Китай е завод на Пико.
Склонен съм да вярвам,че китайското производство е по-качествено от немското на Пико.

Old Boris:
Така си е. В Китай се правят много от нещата на европейския и американския пазар. Водещите фирми със заводи в Китай имат крайният контрол за качество, така че трудно минават тези с дефект. Имаше една история, повече като виц, че качеството зависи от смяната: 1-ва смяна е най-доброто за САЩ и Западна Европа;  2-рата смяна за други страни; а нощната смяна за местния пазар и България. Нашите търговци са известни още от соц. време с купуването на буклуците по световните пазарища, та до ден днешен. :)

Der Hetzer:
Не знам защо се опитвате да вадите от 100 кладенци вода, моделите на ПИКО са германски, произведени в Китай, където междувпрочем се произвеждат също и моделите на Роко, Брава, Ривароси, Жоеф, Арнлолд, Електротрен, Лима, АКМЕ и много други. Това с първо, второ и трето качество сме го слушали и преди, такава тенденция наистина съществува, но тя е при разни евтини стоки и играчки (както и за истинските автомобили), но за Пико и останалите фирми това не важи. Каквото Пико се продава в Германия - същото е и в България без абсолютно никаква разлика. Тихомир е коректен търговец и винаги е давал добри цени на Пикото (и на другите фирми), включително и промоции на цени доста под каталожните. Това в никакъв случай не означава, че в България се внася някакво Пико по-различно от това, което се продава в Германия.

mitko0888:
Моделите на моделайзенбан холзинг - Roco + Fleischmann се произвеждат в Австрия, Германия, Словакия, Румъния и Виетнам, ама не и в Китай.

Моделите на много други производители се произвеждат в Китай, но ако човек изгледа филмчето на Мерклин и на Пико (и двете от китайските цехове) няма начин да не забележи разликата. Аз лично бях потресен от технологичното ниво на показаното от Пико, и то в техен рекламен филм.

А за Тишо си абсолютно прав - може и да не е моделист, но като търговец няма грешка.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия