Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
За качеството на PIKO и другите производители
pach:
Технологичното ниво на Пико в Китай и на мен ми направи много лошо впечатление. Според мен там има нещо гнило...
Не може в рекламен филм.да показваш чудесен парк, общежитие и офис сгради, а вътре освен фирмените ризи да бачкат с лоши дрехи, сандали, без климатици, с машини от края на 20 век, с твърде много ръчен труд и то тип "ТПК", боядисването като в началната ера на прасковено с боя( коригиране с.четки!!!) и т.н.
Но тук не е темата и моля администратора за прехвърли излишното в темата за новостите на пико или при изцепките на фирмите ( имаше и такава тема) защото Тихомир е търговец към който всички се.обръщаме в определени моменти и не е нужно да му цапаме темата!
:hi:
jopeto:
--- Цитат на: МАШИНИСТ link=topic=3945.msg108142#msg108142 date=1498396089 ---Здравейте ! Забелязах в YouTube , че PIKO има завод в КИТАЙ и яко произвежда https://www.youtube.com/watch?v=_r1-JDjDcts https://www.youtube.com/watch?v=_r1-JDjDcts .Моделите китайски ли са,които предлагате или германски ?
--- Край на цитат ---
Постът е НЕ на място, защото може да се каже, че направо си е отделна тема. Иначе въпросът не е за пренебрегване, но не виждам защо, отговорът трябва да го дава Тихомир!? Моят отговор на този неуместен въпрос, е че Българинът, най-го е старх да не настине и да не се мине! Не се притеснявайте, никой няма да ви измами с китайското Пико! Вие не сте втора ръка клиенти, защото парите с които плащате за моделите, също не са втора ръка. Качеството на Пико, макар и за произведено в китай (за което, хич не ми дреме дали е произведено там) е превишава в пъти качеството и детайлите на други фирми с по-високи цени и традиции. Поне в моят мащаб (ТТ), всичко им е перфектно! И съм планирал да си закупя още три локомотива на фирмата за тази година! На всичкото от горе, необяснимо за тези геогрфски ширини, Тихомир е Точен Търговец! (Моля модераторът, да съзаде нова тема за Пикото, оризът и дали случайно не се прави от евтин бамбук, за да докара тази цена. И да прехвърли излишните мнения там!) :hi:
МАШИНИСТ:
Прочитайки написаното от колегите преди мен , в заключение мога да добавя : АКО НЕ Е КИТАЙСКО , ЗНАЧИ НЕ Е ОРИГИНАЛНО ! :pleasantry: :lol: :drinks:
Best Ripper:
--- Цитат на: pach link=topic=4979.msg108157#msg108157 date=1498481900 ---... с твърде много ръчен труд и то тип "ТПК", боядисването като в началната ера на прасковено с боя( коригиране с.четки!!!) и т.н.
--- Край на цитат ---
Май досега още не си разбрал, че една от причините нашето хоби да е със скъпи модели е именно широкото използване на много ръчен труд! Без значение дали заводът е в Китай, Германия, Румъния, Виетнам и прочие. И без значение кой е производителят!
Коригирането на модел с четка, което за теб е пълен ужас и безумие, се практикува от всички производители. Включително и от Мерклин, и то в Гьопинген! Гледал съм не един и два рекламни филма на Мерклин, където немски лелки приказват на немски, докато правят корекции по моделите с четка, които рисуват на ръка разни детайли, сглобяват всякакви модели със значителен ръчен труд... Автоматика има само в леенето, шприцването, пробиването, струговане на колооси и тампонния печат...
Бай дъ уей, стана ми интересно къде е заводът на Мерклин в Китай. Щот поне аз не съм установил такъв или не съм гледал някакъв клип. Двата завода са в Германия и Унгария. В Китай може да правят някакви шприцвани части и пластмасови рамки /примерно/, но цялото сглобяване е в двата завода. Неслучайно в средата на септември всяка година в Гьопинген има 2-3 дни на отворените врати, където всеки може да разгледа на живо целия производствен процес - от проектирането до експедицията.
Искам само да известя, че широко обявеният нов собственик на Мерклин - "SIMBA DICKIE GROUP" е немска търговска фирма за детски играчки и в нея няма дялово участие никакъв кЕтаец и друг жълтур. Другото изключително интересно е, че в официалния сайт на компанията Мерклин не фигурира като бранд... Така че най-вероятно не е!
http://www.simba-dickie-group.de/en/company__brands.shtml
P.S. МАШИНИСТе, прав си - всичко оригинално е произведено в Китай, всичко неоригинално - около Китай! :sarcastic:
МАШИНИСТ:
Да е жив и здрав братския китайски народ,че без него производството в цял свят ще умре.
Best Ripper - прав си.Какъвто и модел да си купиш , няма без четка боядисан.
То си и личи,макар много майсторски направено.
Няма моделизъм в който да не играе четката,в което нищо лошо не виждам.
Напротив , с четка изглежда по реалистично,както е и всъщност , особено характерно за БДЖ.
Като видиш лъснат подвижен състав като за парад,някак си много изкуствено изглежда на фона на огромното количество ръчна работа по макета.Прахта , която е враг № 1 за релсите и машините е пък супер истинска за останалия макет.Е , от здравословна гледна точка е лошо да дишаш прахоляк,но той естествено състарява и избледнява цветовете , съответно изглежда истинско.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия