Браво!!! Подкара го успешно!!!

Не съм радиолюбител, защото направих едното си хоби - професия! Така работя в електрониката и имам повече време за другото си хоби - моделните железници!
От скромния ми опит, мога съвсем отговорно да заявя - в електрониката 2 (две) от многото, но най-често допускани, "любими" ми грешки (включвам в допускането им и моя милост) са:
- липсата на информация как точно работи дадена електроника.
Причините са много - от липса на документация...през липсата на работещ прототип...до обикновен мързел да се прочете повече по въпроса... и може би чисто човешката самонасеяност, че няма какво да ни се опре! Или както казват в един популярен анимационен сериал - "Ще четем ръководството за екплоатация/ремонт, след като изчерпаме в опити всички останали начини да го подкараме!!!"

- обикновенно подценяване и направата на точен и обективен анализ на "симптомите" на едно неработещо електронно у-ство. Може би е част от човешката
природа на учЕния, но винаги са задълбаваме много надълбоко във възможните дефекти, повреди и тим подобни. В крайна сметка на 90% от случайте се оказва нещо съвсем елементарно
което все пак като го открием, се "шашкаме" колко заблудени сме се направили сами!!!

Това е доказано в 30 годишен опит...
В конкретния случаи една студена спойка замалко да прецака целия кеф от ...хобито.
...И ДА!!!
Този път (въпреки хейтърството) успяхме с помощта на Дред и Митко, да покажете, че и в български форум може да има полезни и успешни теми по хобито!!!
Благодаря на всички включили се по един или друг начин за тази тема!!!

ПП. Историческата справка на Митко е много навременна и ... поучителна. Впрочем, това "предисловие" за Ленц в DCC
(явно и Мерклин) , сповага по-късно да не са монополистите в цифровата система, довежда
малко в последствие и до отказа ...или по точно до официално предоставяне на лиценза (все пак със собственик - Ленц) на всеки който се задължи да спазва основните технически постановки за допълнението в DCC - а именно RAILCOM-а!
...и едно уточнение - в началните декодери по системата на Моторола (стандарт ММ) , превключването с ключета, четеното и въобще работата с адресите им се осъществява с един комплект кодиращи чипове, ползвани още в началните схеми на ...електроните охранителни системи с код за достъп!!!
За това и от Ленц, ползват специално проектирания чип LDE030,
в който са заложени принципите на DCC-кодирането.
После при пускането на пазара на програмируемите митроконтролери от тип на PIC, ATMEGA и подобни, Фирмите започват масово производство на двусистемните (DCC&MM) дешифратори.
Та така ...