здравей те
имам един неиндентифициран като марка декодер на другите няколко които имам се виждат маркировки и
ги намерих в мрежата обаче на този няма нищо . По принцип аз съм си дигитализирал нещата с самоделни декодери
на базата на Ардуино и нямах намерение да включвам и стандартни декодери обаче с ардуиното има един съществен
проблем просто декодера е близо 4 пъти по обемист . С дизелови и електрически локове няма проблем там има много място
обаче имам бр55 на пико и при него нещата са кофти вече .
а това реших да ползвам и един стандартен декодер понеже се събира в корубата.
Проблема ми е следния не мога да открия изводите за осветление по скоро не мога да открия къде се връзва другия край
имам две свободни жички жълта и оранжева .Между тях има някаква реакция при изключено осветление има 0,1в а при включване се променя на 0,5в . Порових се доста в мрежата за схеми на декодери и горе долу излизат два типа връзване в единия случай общия край е към плюс на захранване след изправителя а в другия е към минуса . Обаче на тоя декодер няма
такъв извод общ за предни и задни светлини .
Той е с 6 извода бял и черен са към релсите дефакто захранване лесно се намират и от аматьор понеже и на око се вижда че отиват в изправител. Червен и син са към мотора и това лесно се установява понеже се вижда че излизат от колекторите на транзисторите на един Н-мост който в случая е изграден от 4 биполярни транзистора BCP69 и BCP68 .
Обаче двата извода жълт и оранжев излизат от един 14 пинов чип на който е обозначено само LI11 аз предполагам че е някаква транзисторна матрица от рода на UL2003 в нета не намерих нищо за него но по лошото е че нищо не успях да намеря и за процесора на който има означения
LDE30
10368ME
MSM91141Y
Предполагам че това е чип на фирма NPX само те имат подобни означения и никакво или почти никакво инфо в нета
Молбата ми е някой ако го разпознае този декодер на снимките да каже какъв е .
Да кажа само че декодера реагира на команди сменя скороста на мотора и посоката и е с адреса по подразбиране 3
и не знам дали чипа за функцийте се е скапал или просто има липсващ извод и аз не го намирам но и не се вижда да е имал такъв