Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Новости от PIKO

<< < (56/74) > >>

vankata86:
Преработената от мен Пиковска машина.Коментарите оставям на вас:

KRAKOMOBILA:
Не знам колко от вас са виждали и двете на живо. Имам ги и двете вкъщи и не мога да преценя коя е по-добра, и двете имат своите предимства и недостатъци. 180 лв разлика за български модел... Не мисля, че е кой знае какво... Но всеки си преценява.
 Личното ми мнение обаче е, че точно заради това, че хората не биха дали 180 лв повече за български проект обрича точно тези проекти... Тъжно но факт :)

Скоро ще се опитам да ви подготвя ревю и на двете фирми.
 Разликите между 240 и БДЖ 42 не се свършват обаче само с реостатният комин :)

Nenchev:
ЧНГ!

Има няколко типа "жп моделисти":

Едни държат моделите на витрина;
Други ги държат в кашони под леглото;
Трети ги търкалят по макет....

Та за тези - третите - едва ли има голямо значение дали буферната греда е 1.2 мм по изпъкнала и дали капаците на фаровете се отварят наляво, вместо надясно....но 180 лв са си сериозна разлика...

Но, както се казва: "за всеки влак си има пътници"   

KRAKOMOBILA:
Със същата сила, може да се търкалят и атласките модели с моторчета от алиекспрес, защо да се купува пико ? Там ще спестите още 200-250 лв.
 Хобито ни е скъпо - факт, но за да има развитие трябва да има и желание за влагане на финанси. Кефят ме Поляците и Чехите.... Там има конкуренция на малки фирми като eaos.pl, techimage, mtb, barnet и много други.... И за това и големите фирми се избиват да правят полска и чехо-словашка техника. Но там хората промотират и купуват от местните производители... Защото знаят, че ако те не ги купуват, никой няма да им направи пазара атрактивен за да има производство.
 Но просто си разсъждавам на глас, всеки си знае финансите и никой не може да му прави сметка и да го кара да купува каквото и да било.

Величко:
То със същата сила може да се поръча ръчна изработка от месинг, с моторче на FAULHABER, на цена от 3000лв. Иначе чешките и полските фирми произвеждат добри неща, от които печелят някакви парички. Фирмата КЖМБ не е производител, поне за сега, а прекупвач, та нещата са малко по-различни. Иначе съм съгласен, че всеки сам си решава и се разпростира според възможностите си. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия