Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
съвет за един неизвестен декодер
pach:
Браво Дред!!!
Много благодаря!!!
Човек винаги има какво да научи!!!
Ето и схемата му на свързване от твоя линк:
малко са други проводниците обаче , но пък така се "навестват" логично:
моторчето - синьо и червено
токоснемането - черно и бяло
светлини - жълто и оранжево
Явно от тази фирма не им пука за международните стандарти...велико ...май е ясно що успя да фалира един път!
:hi:
svetljjjo:
евала на mitko0888 аз доста ровене се рових в нета да го намеря тоя декоер ама не можах
а виж той го е открил .Значи и мерклински декодери работят поне с централа Lok-Boss 6865 на флейшман
не го знаех и това .
За mitko0888 давам една двойна халба :drinks:
svetljjjo:
а за dred77 цяла каса :drinks: заслужава
даже тея от сайта търсят снимка на едната страна и аз им изпратих на имейла
с което може да се каже че и аз съм дал нещо на света :lol:
Best Ripper:
Мда, признавам си, сбърках... :blush2: Подведе ме УКВ дросела, който е типично мерклински за аналогово управление, а и не много добрите снимки. Иначе Мерклин използва такива електронни платки от 1982 г. /или някъде там/, като по-модерна алтернатива за старите класически релета за смяна на статорните намотки и обръщане на посоката. И въпросната платка ми заприлича доста /в комплект с дросела/ на едната подобна, която замених наскоро с декодер. За съжаление после продадох електронния шалтер и не запазих снимки за сравнение. :pardon:
Този декодер излиза, че най-вероятно е за правотоковата мерклинска система HAMO, която е на две релси и която е закрита след закупуването на Трикс от Мерклин през 1997 или 1998 г. Явно и там е започнала цифровизация, но по DCC...
Относно цветовото опроводяване. Всеки, които се е занимавал с немска електротехника и автомобили, трябва да знае, че в Германия стандартът е "техен", не е само на Мерклин. В колите примерно черното е "плюс", а кафявото - "маса". Та и в този декодер тя е спазена.
svetljjjo:
--- Цитат на: pach link=topic=5011.msg108992#msg108992 date=1506602773 ---
Но реалността както винаги показва и нещо друго.Евентуално
има разпознал устройството, но вместо да напише какво е и за какво служи, той се включва с ехидни подмятания и откровен
сарказъм, към хората опитвайки да помогнат.
И това е български реализъм!!!!
--- Край на цитат ---
Ето линк показателен за разликата между Български и чуждоезични форуми
и пак свързани с темата за тоя декодер че на мен ми стана интересно дали може да се намери
схема или описание на тоя чип на ленц LDE30 и се поразрових ама пак без успех
https://stummiforum.de/viewtopic.php?t=122772
а междувремено получих и отговор от собственика на сайта за снимките на декодера
явно си го поддържа човека за което има от мен едно евала за ентусиазма
Hi
and thank you very much.
I will take the pics to my site the nexts days.
But can you try to shoot some new photos in which the decoder is shown larger - closer - and perhaps also with a better resolution.
thanks .. HGH
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия