Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Led осветление на вагончета

<< < (5/8) > >>

dred77:

--- Цитат на: LDimitrov link=topic=5032.msg118339#msg118339 date=1586768290 ---Тъй като ми е актуално в момента (копая усърдно трета седмица), да попитам нещо: по снимките нещо загатва за сигнални светлини, но в текста не ги виждам упоменати. Ще има ли такива ако декодера позволява и как/къде ще монтираш диодите?
Благодаря предварително и успехи в борбата!

--- Край на цитат ---
По вагоните, които съм правил не съм слагал такива, просто боядисвам световодите с червенко, и когато вагона светне, там святка червена светлина. Този самият декодер има 4 изхода и ако ще се правят отделни подсветки за сигнални светлини, автоматично остават 2 изхода за  главните светлини. Естественно че пак става, но няма да е ефектен Fluorescent ефекта. Или трябва да се сложи втори модул с джъмпери примерно при програмиране, за повече изходи.
 Иначе всеки изход можеш да си го пуснеш както искаш :напред, назад, постоянно, с F0, F1, F2 и тн.

Ето един декодер с много изходи, за съжаление /поне аз не намирам/ не се продава цял, а като отделни компоненти /платка, процесор и т.н./

От тук:https://www.fichtelbahn.de/prod_dccrail4.html. :hi:

ПП. Най-отдолу има download с всичко необходимо за направата им /pcb, scheme, firmware/

dred77:

--- Цитат на: dred77 link=topic=5032.msg118343#msg118343 date=1586800465 --- Или трябва да се сложи втори модул с джъмпери примерно при програмиране, за повече изходи.

--- Край на цитат ---
Като във същия този сайт на Paco има и доста интересно решение за такива допълнителни светлини :

Светлини назад, напред и  искрене на колелата при спиране.

dred77:
  Още леко да ви досадя с въпросните Piko вагони, едва днес снимах клип, на вагончетата в действие. Трасето не е чистено от месеци, и въпреки това доста добре се държат:
 https://www.youtube.com/watch?v=ee1QdXIMGwk&t=2s /няма мигане и сривове/.
 Естественно малко по късно вече си имаха "друг собственик"- и без това тези NS "хич не ми се вписват с другия подвижен състав" :)  :(  :), пък и като се сетя сега, сета го купих заради  BWL,BWR стрелките та така :) :

Вижда се, че светят добре и при DC, но естественно святкат, при потегляне на влака.
 Два часа по късно:

Друго нещо което ми направи впечатление, е че когато са на Piko релсова с-ма, се чува специфичното "пеене" на колелата /тракат/, при Trix-са от снимката, релсите все едно са заварени и се чува само съскане. Тези дни ще пробвам на Roco релсите, че ми стана интересно :).

pach:
Сигурно Трикс-овия път е безнаставов, а машиниста
знае къде да кара!!!
 ;D
Всичко свети на масата! Поща, пътник...46-та!
Там до депото май се мерна и една 42-ка!?
 :drinks:  &bgflag

mitko0888:
dred, все се каня да питам, как му сменяш адреса на вагона, ако е сам на релсите?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия