Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Цифрова централа z21/z21 Start „бяла“ №10825 на Roco

<< < (7/13) > >>

МАШИНИСТ:
БРАВО ! Като за дипломна работа.Много полезна информация ВЕНЦИ ! :drinks: :hi:

svetljjjo:
Аз лично ще проверя имам роко 10761 и маус2 и ще видя на адрес 0 какво показва на осцилоскопа.
Теоретично е възможно защото 10761 и 10764 са си просто усилватели бустъри в тех нема процесор
за разлика от старата 10751 в която има огромен чип атмега 
Та на теория е възможно вместо опорния сигнал правоъгълни импулси с коефициент на запълване 50% и 8кHz  честота мишката да почне да се държи като обикновен шим контролер ангажирам се в най скоро време да го проверя с осцилоскопа и да споделя   :yes:

mitko0888:
Светльо, може да си спестиш усилията. Piko digi - СТАРАТА система на пико - го прави - като избереш адрес 0 изпраща асиметричен сигнал в зависимост от положението на врътката, за да може да караш един аналогов лок. В дцц стандарта несиметричното захранване отдавна е предвидено за други цели, а и едва ли нормален човек ще си гори аналоговите локомотиви със системите на пико.

Best Ripper:
pavlinbg, едва ли на твоя макет ще караш едновременно повече от 3-4 влака. За толкова захранването от 36 VA ще ти стигне. Аз с такова захранване на Мерклин Мобилна станция 2, която има защита около 2 ампера, съм пускал едновременно 5 /пет/ влака - локомотиви с вагони, от които 4 локомотива със светлини и 2 или 3 бяха със звук. И защитата не включи! Не успях да премеря тогава колко е реалната консумация, но по-важно е, че засечка нямаше.
"Черна" Z21 е нужна при използване на LocoNet и подобни мрежи. Също така и при голямо желание да чоплиш, ъпдейтваш, пренастройваш декодери на ZIMO - и то само за декодери на ZIMO!!! Защото за други марки не става. То по принцип всеки производител си прави централите да могат ъпдейтват само неговите си декодери, не е новост. Така са и Мерклин-Трикс, така е и ЕСУ, така е и Уленброк-Пико...
Имай предвид, че Z21 "черната" се продава само отделно, държи крайна препоръчителна цена от 399 евро /някои търговци дават до 10% отстъпка/. Какви са разликите - виж таблицата в началото на темата. И дали си заслужава да я купуваш. Може да купиш в краен случай захранване 10851 за "бялата" z21 /54 VA/. http://www.roco.cc/en/product/74686-10851-0-0-0-0-0-004004/products.html . Ама е с бая дебеличка цена...  :blink:

TheJackal:
Нека да добавя и аз нещо по въпроса за централата z21. До като бях собственик на модела z21 - бялата имах възможност да пробвам голяма част от изброените от адаша Венци възможности. С роковската мишка - червената, таблет и смартфон. Приложенията изтеглени от Гугъл Плей. Рутер мой личен и този с който се предлага в сетовете. Идеята ми бе да си нагласям звуковите декодери. Реално не ми свърши работа - доста е изрязана от черната Z21! Добре, че бе Ванката да ме светнe за едно приложение - програма безплатна "JMRI", ето линк: http://jmri.sourceforge.net/  кой то иска да чете и да пробва, но преди това трябва да имате инсталирана на компа Java. Под този програма свързана на компа и централата се виждат всичките настройки на даден декодер. Но, това за което Венци споменава , че се искат модули за звуковите настройки си остава самата истина. Може би Миро Базитов ще сподели за своят опит с тази централа z21.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия