Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Цифрова централа z21/z21 Start „бяла“ №10825 на Roco

<< < (6/13) > >>

svetljjjo:
Евала на Best Ripper темата е наистина много подробна и изчерпателна и е направена като по учебник
за което заслужава адмирации и уважение  може на други места да се е представил иначе но тук специално е направил
точно което трябва точно както трябва и не е нужно да оспамим темата та като дойде някой който иска да научи нещо за
z21 да трябва да чета десетки офтопици.
И тук е мястото да алармираме администрацията да изтрие всичко излишно и да остави темата като урок за бъдните поколения.
:clapping:

pavlinbg:
Поздравления за детайлното изложение!  :hi: Разглежданите централи са може би най-разпространените и наистина темата си е точно на мястото.
Аз имам централа z21 от стартов сет. Интересното е, че на кутията на сета има снимка на z21 Start , а реално централата е z21.
Смятам да правя модулен макет с приблизителни размери 3,5х2,5 м. Въпросът ми е, може ли тази централа z21 да се справи със захранването на макета или трябва да си взема Z21?

mitko0888:
За j.k.kolev: Не се заяждам. Просто половината от написаното от Венци е ГРЕШНО, т.е. НЕВЯРНО. И това важи за 80% от дискусиите, в които той е участвал. Но заради реакции като твоята, на Миро, и на други уважавани от мен форумчани, грешните твърдения си останаха, а на другите не им се занимава да го опровергават. Конкретно в случая Роко мишка никога не е управлявала аналогов лок на адрес 0. Ти защо не си караш локомотиви без декодер на адрес 0, след като  Венци така казва? Не виждам полза от преразказани ръководства, запълнени с НЕВЕРНИ разсъждения. А ако на някой тези неща са му много "полезни", да вземе първо да прочете от някъде за какво наистина става въпрос, и тогава да дава оценки кое е полезно и кое не е.

Конкретен пример за резултата от работата на Венци ще видиш в горния пост - ПавлинБГ така е разбрал обясненията му, че почти си е купил голямото Z за по-големия си макет.

pavlinbg:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=5036.msg109965#msg109965 date=1514323096 ---
Конкретен пример за резултата от работата на Венци ще видиш в горния пост - ПавлинБГ така е разбрал обясненията му, че почти си е купил голямото Z за по-големия си макет.

--- Край на цитат ---

По-добре би било да отговориш на въпроса /той не е само към автора на темата/, а не да правиш грешни умозаключения!

dred77:
 Митко с цялото ми уважение /най-вероятно визираш мен, като съм написал "полезно" на положителната оценка за темата/, но човека се е постарал със снимков материал, обяснения и стъпки как трябва да се отключи и върже централата към другите устройства. Написал е за какво трябва да се внимава по собствени наблюдения. Няма друга тема на разбираем за  доста хора  език за връзване на z21.
 Написаното от Bestriper според мен не опровергава твоите мнения, който според мен също са верни и точни /за работата на централата/. Както по рано споменах не съм имал достъп до това "животно" но , ако тръгна да отключвам z21strat, ще следвам стъпките по темата. Чесно казано за това cv1=0 и аз  се съмнявам много/не съм го пробвал на мауса/, не ми се вярва да стане при положение, че има променлив пад на релсите.
 Човека си тачи Мерклин, на мен някак си ми е "далечна" тая трета релса, но темата според мен е "полезна", и аз поне ще се радвам, ако и ти споделиш още какво знаеш по въпроса, без да се заяждате разбира се.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия