Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макет на кула за въглища

<< < (6/15) > >>

totomoto:
Започвам горните платформи, защото ударих на камък с макарите. Пробвах няколко начина, но не съм доволен от резултатите и затова  се захващам с друго.

Малко лош ракурс, но се виждат подпорите:

Разпилян дървен материал  ;D:

Цялата платформа готова. Направил съм и "пироните", но ще се покажат след шкурката. Боята е една идея друг нюанс, но след шкурката стана същото  :(:

Едната страна е готова. Втората е идентична и няма да има снимков репорт  :yes:

Малко по-различен ракурс:

pach:
Не знам какъв ти е бил проблема за макарите,
но за мащаб 1/87 пробвай със замби, на диаметър.
...От картон или лист балса (липа) на дебелина.
 :clapping:

totomoto:
Пробвах разбира се първо със замби. Направих доста макарички, но нищо, което да покрива критериите ми. За сега държа да са със спици, както е по чертеж.

totomoto:
Повечето подпори и площадката на вратата на машинното са готови. Почти съм готов за стълбището. Макарите вероятно ще ги режа на лазер от нещо:

totomoto:
Pach, все забравям да те питам какво значи това " Пак ли и водната кула ще ти е от "railway" ,
а не от "eisenbahn"!!???".
Какво мислите да направя бетонни "пети" за всеки крак или някакъв подобен фундамент, на който да стъпи цялата постройка. В момента крачетата са щръкнали малко кофти. Понеже няма да седи на макет (в момента не планирам да правя такъв) ще е малко по-прибрано. Въпроса ми е по-скоро дали ще стои достоверно тъй като цялата е дървена. Мога цялото нещо дори да го залепя на плоча форекс, на която да си има и един коловоз - средния поне. Ако го направя ще трябва малко да вкарам средата в контекст. Лесно ще направя разни сандъци и тн. ЖП хардуер, но няма да е лошо да разпилея и малко въглища  :spiteful:. От какво е най-удачно да се направят според вас? Хрумнало ми е да го направя от захар. До колко обаче е трайно и ще мога ли въобще да я залепя (захарта) добре и да я боядисам?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия