Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макет на кула за въглища
totomoto:
Имам точно такова,но в него има нещо, което го разпалва и би могло да е опасно. Баластрата от хобиленд като че ли изглежда най-подходящо.
mitko0888:
И аз чуках и боядисвах разни неща, накрая най ми хареса оригиналните - моите са на Auhagen, бяха си в комплекта:
Върху тях може със суха четка да се маже с различни нюанси - лъскаво, матово, сиво, кафяво, бяло и т.н.
totomoto:
Перфектно изглежда! Точно това ще ползвам :drinks:!
totomoto:
Днес започнах и завърших стълбите:
Долната площадка:
Вече с дюшеме, едната водеща летва:
Стъпалата:
Боядисах ги с друг байц - предполага се, че са от друга дървесина.
Вече готовите стъпала:
Беше много забавно! Направих ги малко редички, но не ми се изтрещяваше чак толкова. Ще си оставя сили за парапета :dance1:
pach:
По стандарт...за бетонни стъпала имаше нещо от типа
" дължината ( широчината) на стъпалото трябва да е 2 пъти
по-голяма от височината"...или нещо подобно ( златното сечение).
Да де... ама това е служебна, дървена (екстремна) и т.н. стълба.
Впрочем добре изглежда на снимката. Но ако сложиш човече
в 1/87 и се окаже, че стъпалата са високи до коленете му...просто не слагай наблизо фигурки!!!
В нашия моделизъм, който малко или много пресъздава целия видим свят, има освен спомагателни мащаби и други "тайни" да
направим това-онова.
В твоя случай, ако не сложиш на близо фигурки в 1/87,
да са се сравнява (неволно) недостоверността,
просто всеки наблюдател (оглеждаш кулата дори внимателно),
ще "види нормална индустриална структура в която всичко е интересно и атрактивно, при това явно обслужвана от хора ( стълбата го указва)". Тоест всеки ще види това което се предполага от пръв поглед - а именно една хубава стълба.
Само ти ( като майстора и) и някои наблюдателни
"броячи на нитове" може да забележи, че не е точно съразмерна.
Виж ако по нея има фрапантна глупост...например ръжда ( по дърво?), вече ще си е груба грешка ( глупост)!.
Та така...
;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия