Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Моделите на Мартин Гетов
Der Hetzer:
Хората са си го казали още навремето: "Работи за да си създадеш име, а после името ти ще работи за теб". Оказва се вече имаме четири различни производителя на серия 04 - два с вече готови модели (хей, не забравяйте и toniemi) и два тепърва стартиращи. Както е казал другарят Мао "И нека да разцъфнат хиляди цветя" - конкуренцията и градивната конструктивна критика (а не заяжданията и междуличностните нападки) са двигателят на прогреса. Сигурен съм че единият реален (до момента) производител не би имал нищо против да се срещнем и да ми покаже моделът на живо и от там нататък ако ме устройва и задоволява... итн. итн. В моят случай обаче разстоянието е пречка, затова разчитам на снимки и мнения, каквито обаче до момента липсват. Далеч съм от мисълта да коментирам или критикувам цената - то е ясно че когато са вложени знания, умения, труд, време и материали - то това струва пари. Със сигурност всеки би искал да има перфектният 04 и ако може някак си да струва 200 лева, но това няма как да стане - та то само донорът струва толкова! Няма и как да искам останалото да ми бъде направено безплатно, само защото сме членове на един и същи форум, говориме на един и същи език и притежаваме едни и същи задгранични паспорти, на няколко пъти сме си пили ракията заедно или пък заради "Моите кафеви очи" (както се пееше в една популярна песен). За по 100 евро обаче си купувам локомотиви на Пико и Роко, които напълно задоволяват нуждите ми и макар и не перфектни - изцяло покриват личните ми критерии за качество. В случая Пико и Роко са работили за да си създадат име - именно поради това за момента смело си купувам по 3-4 такива вместо един уникат, за който нищо не знам и никога не съм виждал. Вярвам в уменията и способностите на всеки един от Вас, пожелавам Ви успех и да ставате все по-добри в това което правите и да усъвършенствате уменията си и час по-скоро да настъпи моментът, в които Вашите имена ще работят за Вас, поръчките ще валят и дано тогава успея и аз да се уредя, както казах и преди - искам бАрем 5! :spiteful: Относно производителите решили да сътворят тяхната версия буквално от "нулата" (тоест неизползвайки друг локомотив, шаси или задвижване като донор), след като корубата по разказ на очвидец е станала перфектна (аз това от снимките не мога да го преценя, но да кажем че приемам че това е така) надявам се сте наясно и имате нещо впредвид както спомена Пламен относно моторчето, зъбните колела и задвижвнето, така и ясната визия и идеите относно съвсем тривиални неща като струговането на собствени колооси и точният вид метал от който да бъдат изработени, курцкупкунг кинематиката, електрическата и електронната част (платката за дигитално управление) и дори ако щете схемата за смяната на светлините по посока на движението. В личен план мога да кажа, че не съм постигнал абсолютно нищо в областта на моделизма, в момента нямам дори и една къщичка сглобена, единственото което съм направил е да извадя всичките си локомотиви и вагони от кутиите, да им поставя курцкуплунзи и да ги прибера обратно. Въпреки това, разбира се считам че имам право да критикувам дори и световноизвестните производители, на първо четене веднага се сещам че не съм си спестявал мнението дори и за такива имена като например Ривароси и Брава. Успех на всички в начинанията, а ние чакаме :spiteful:
Adrian:
А кой е инж. д-р. Ф.Михаелов ?
:this:
martochkata:
Инж. д-р Ф.Михайлов е моят най-добър приятел от детинство.Преподавател в ТУ София и създател на прекрасния 3D модел на прототипа. :hi:
Der Hetzer:
Въпреки че до момента няма как да преценя, приемам за истина казаното от вас и вярвам че сте създали най-точната, най-прекрасната и съвършенна коруба за 04 до момента. Оптимист съм и вярвам че ще се справите и с изработката на задвижването и всичко останало.
Но моля Ви се, умолявам Ви, ако наистина стане толкова идеален - дайте го на RailTune да го боядисат, че с това топене в гланцови авто-емайл лакове ще стане като един друг локомотив от зората на форума, повече известен сред тези които си го спомнят като "Доматката"
martochkata:
Не желая да засягам други колеги от форума но нашия е доста по-точен и близък с реалния от към детайли и има всич ъгли по коша за разлика от предподния.За информация ще кажа, че никога не съм използвал авто бои и не топя моделитеси в боя.Разбирам закачката и завистта на няколко души от форума но това вече не ме дразни.Ако сте забелязали дори не си правя труда да отговарям.Дълеч съм вече от ниското им ниво и продължамам смело напред.Ще кажа още, че когато човек има желание нещата рано или късно се получават.Пожелавам ви приятна вечер и ще ви качвам нови снимки.
:hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия