Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Няколко въпроса за ЖП трасе
pavlinbg:
Преди да пристъпиш към направата на трасе, трябва да обмислиш всичко, и най-вече да избистриш идеята си за макет. Така напр. подвижният състав, с който разполагаш отговаря на 5-та и 6-та епоха. В тази връзка полезната дължина на коловозите, които си оформил ми се струва твърде малка. Трябва да е поне 1,5 - 2 м.! Радиусите на завоите също трябва да се прекроят - както ти каза Микси, премахни R2 - твърде малък е и няма да ти позволи да караш някои локомотиви. Не разбрах защо ти е обръщателно ухо - използва се за парни локомотиви, за които трябват големи радиуси на кривите (>R2). Мисля, че няма как да се впише в тази концепция за макет на три нива. По-скоро обръщател ще ти свърши по-добра работа...
svetljjjo:
Аз бих те посъветвал така да правиш макета без да лепиш нищо или ако някъде е невъзможно ползваи силикон
за фиксиране който после лесно може да се изреже с макетен нож
От моя скромен 4 годишен опит стигнах до извода че винаги може да се измисли и по добро и функционално трасе.
Вече 10 макет съм направил за тея 4 години и на всеки си мислех че това е най якото което може да се постигне с наличното пространство.
Обаче минават няколко месеца и почва да се вижда че нито е най якото нито пък и най фукционалното
виждаш други макети и ти идват нови идей .
И за тоя последния си мислех че вече наистина ще е последен ама не би.
Но понеже имам с какво да си уплатня свободното време за това все още седи
в момента в който остана без занимания го бастисвам че от месеци ми се въртят други идей ;D
Ivo Nedkov:
Ето един преработен вариант и от мен.
Сменил съм маневрената зона, в която може да има само локомотиви,
с няколко глухи коловоза, в които може да се съберат няколко композиции.
---
Adrian:
изтегли дясната гърловина в крива , за да увеличиш дължината на гаровите коловози
datanasov:
Ихаа :)
Много ви благодаря за корекциите и предложенията :)
Няколко дена съм по задачки, но събота и неделя ще преработя малко нещата според идеите ви и ще видим какво ще се получи :)
Успях да комбинирам Роко и Пико релси и направих мост на сравнително късо разстояние.
Не ми се смейте на подпорите :)
https://drive.energy-bg.org/s/3ABMEresYDaqzPa/preview
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия