Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Няколко въпроса за ЖП трасе

<< < (4/6) > >>

datanasov:
Ето и резултата от първия опит за полагане на баласт и малко трева :)

datanasov:
Здравейте,
Ето какво натворих за подход към мост и самия мост.
Ще се радвам на всякакви коментари :)

Ето и какъв мост сътворих (все още не е завършен - мисял да направя две арки на които да стои)
Едино ЖП трасе и 2 автомобилни ленти с мантинела по средата. Също така си мисля да го асфалтирам, само да намеря от някъде асфалт :) гледам центъра са го затворили на сумати места за ремонти, та се надявам някой добър чичко да ми даде едно канче  :lol:

Поздрави,
Митко

Ivo Nedkov:
Браво, тук има напредък.  :good:

Само не разбрах по коя схема ще правиш трасето?
Имаше разни предложения за промени...
Какво избра като финален вариант?

datanasov:

--- Цитат на: Ivo Nedkov link=topic=5110.msg112316#msg112316 date=1531577417 ---Браво, тук има напредък.  :good:

Само не разбрах по коя схема ще правиш трасето?
Имаше разни предложения за промени...
Какво избра като финален вариант?

--- Край на цитат ---

За сега мисля така:

Основната елипса индустриална зона с гара, в горният край на втората елипса природа със скали река и село, а в противоположният край - стар град.

А тук тъй като няма какво да правя тази стрлка, а и прави проблеми с тока, а пък и депото нещо, не ми допадна реших да направя задънена линия с изоставно депо (не е довършено все още).

Ето и една товарна гара, която само е сглобена, но много ме радва :)

Тези дни мисля малко да разнообразя и да започна подстанция на 15V -> 3 трафопоста с по 2 линии на 3v3 и 12V за осветлението.
Подстаницята ще е ардуино управляващо 3 релета, през които ще се захранват трафопостовете. Всеки трафопост ще намалява напрежението на 3v3 и 12V по 2 трасета за диодно осветление и още каквото се сетя.
Ето прототип на пълнежа на подстанцията:

Което ми напомня, някой има ли снимки на стари, дървени електрически стълобове.
Искам по тях да пусна жиците (кабел за трансформатор), който е изолиран със смола или лак, но си изглежда като гол кабел.

Поздрави,
Митко

pach:
 :scratch_ones_head:
НАЛИЧЕН
12 телеграфни стълба H0
AUH41204
AuhagenH0 /1:87/
Модел за ЖП макет
Научете повече
21,40 лв.
19,26 лв.

https://hobbyland.bg/vlakcheta-zhp-modelizm/auh41204-auhagen-12-telegraph-poles-h0.html

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия