Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
БДЖ Серия 19 - мотрисата на привилегированите
mitko0888:
Може и така - без кардани. Може и с два шнека, или с един и още 3 - 5 зъбни колелца - зависи какво е моторчето, че тук базата е 2.50 м. Най-добре без гумени бандажи, и без това няма да тегли вагони.
Nenchev:
Супер! Благодаря за идеите. Ще пробвам няколко варианта. Има ли значение размера на зъбните колела - имам около 300 бр колелца с 12 зъба, модул 0.5 м. В противен случай трябва да поръчвам на китайците и да ги чакам, а чакането не е качество, с което мога да се похваля...
mitko0888:
С тези колелца можеш да направиш и двата варианта на една задвижена талига. Зависи какво моторче имаш. Добре е да не е много малко, колкото и да те радва че ще се скрие между колелата.
Ако ще правиш с два червяка: тук моторът е голям, защото обичам големите мотори. С твоите малки колелца моторът ще слезе доста по-ниско надолу и ще стане още по-добре.
Ако ще правиш с един червяк и много колелца между осите. С 5 паразитни колелца от твоите спокойно ще покриеш междуосието. Даже едното ще щръкне малко нагоре. Тук имам и намаляваща предавка, на теб няма да ти трябва но пак ще имаш и едно колелце нагоре. Мисля че е ясно къде ляга моторчето.
Не е зле да си поръчаш колелца от различни размери, ако мислиш да правиш 14, 32 и т.н. Има и китайски микс, по няколко лева са и вътре има най-различни колелца. С модул 0.5 се работи най-лесно, въпреки че 0.4 май е по-добре, но трябва много по-точна изработка.
pach:
Ето ти с кардани от горе:
http://www.hollywoodfoundry.com/In-Line.htm
От тук можеш да си избереш
и с кардани от долу. Въобще имат и скици
с размери, единични талиги и мнооого идеи!!!
А в краен случай вземи за донор този модел на Джоеф:
Шегувам се разбира се! :pleasantry:
Просто си напиши в търсачката ( на изображения)
motor bogies и си избирай на воля вид и реализация!
:hi:
Nenchev:
@mitko0888:
Разкош!!!! Имам само едно питане: как става въртенето на талигата около централния болт?
@patch: Ей, знаеш как да ме бъзнеш...хахахаха. Аз търсих и гледах талиги и си харесах тази, която съм разработил, но понеже нямам опит в ЖП-то и се допитвам до хората със стаж кое е по-удачно. Иначе варианти десетки...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия