Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

БДЖ Серия 19 - мотрисата на привилегированите

<< < (12/16) > >>

Nenchev:
Супер сте, колеги ! (ако ми позволите да Ви наричам така)...

Едно видях и със сигурност ще го направя - червяците навсякъде са месингови.  Най-вероятно големия шум се получава и от пластмасовите червяци...Остава да изчакаме Чайна Поуст Еър Меил и да видим резултата...

Иначе ми се върти нещо такова в главата:

Сaprycorn:
Неприятният шум не се дължи на пластмасовия червяк, а на големият брой предавки, които се движат с високи обороти. Затова горещо се препоръчва червякът да е монтиран върху оста на двигателя, за да може всички следващи предавки да се движат на ниски обороти. Дано съм се изразил правилно.

mitko0888:
Дори бих казал че "хубавите" задвижвания са с пластмасови червяци. Дори и на снимките (моите) по-горе метални са на стартовото Роко 215 и на Пико от преди 1990. Пластмасовите не само са по-безшумни, но и се въртят с по-малко съпротивление. За износването им - имаше в един сайт снимки какво става след хххх часа работа, износването, даже изяждането е във втулките на червяка, аксално, но не и в зъбните колела от съвременни пластмаси.

Nenchev:
Във връзка с идеята за двуцветни те светодиоди се сблъскваме със следния проблем:. Понеже стабилизатори на напрежение обръща полюсите преди стабилизирането, как точно е решен проблема с общия край...в смисъл,  по 2 жици се подават + и - за напред и по други две за на зад.  Няма общ минус... :blink:

mitko0888:
Декодерите са с общ плюс, дори и да го правиш само за аналогово не е зле пак да са с общ плюс, а не с общ минус.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия