Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Коя е тази машина?
totomoto:
Огромно браво от мен :good:! Следя темата с интерес! Един въпрос - дано не е обсъждано по-напред. Предвидил ли си място за маховици? Имам само един локомотив без маховик и на трасето му личи много. И как смяташ да натрупаш тегло на самия модел? Знаем, че е важно.
Nenchev:
Благодаря много!
Предвидил съм мотор с фабрични маховици:
Колкото до теглото, проектирал съм калъп, който да принтна на 3D принтера, после се облича в гипс, вади се пластмасата, а на котлона се разтопяват 300-400 г рибарски тежести от олово - и готово - имаме си тежест за локомотива.
Колкото до вагоните - там имам едни специални скобки, на които закачвам 25 см парчета шпилка М12 - 2 бр и стават прилично тежички.
Nenchev:
Готови са и реостатите за покривите на моторните вагони:
totomoto:
проектирал съм калъп, който да принтна на 3D принтера,
Ти пък без 3Д нищо не правиш ;) Внимавай с оловото и гипса! И не е лошо да го правиш на открито заради изпаренията.
Когато пишете цитати, моля, означавайте ги като такива! Инак става доста объркващо - кой, защо, къде...
Dispatcher
martochkata:
Супер модел колеги.Сега ще имаме още един доста дълак влак на малката ни гара. :hi: :lol:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия