Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Модели на български вагони - проектиране и производство

<< < (5/14) > >>

Krasi Tankista:
Ние обаче сме упорити родолюбци и искаме да имаме Дряновка на всяка цена. Да видим какво се случва в близката чужбина. Вагонът, по който всички се прехласнахме   http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,5135.15.html струва на табела около 160 евро и това е при серия от най - малко 20 - 30 вагона Предлага се и като комплект за сглобяване за 70 евро. За да получим комплект за сглобяване с подобни ценови параметри правим следната сметка:
 проектиране - 30 лева на час 20 до 50 часа
 производство - ецване - 20 лева на дециметър - за 6 дециметра 120 лева
 дребни детаили - около 30 лева на вагон
 ваденки - около 150 лева за 50 комплекта
Така при серия от 50 вагона се получава себестойност от 173 лева на комплект. Редно е и производителя да получи нещо - накрая 210 лева.
При това положение и при тези ценови параметри според мен е възможно да се направи малка серия от 50 комплекта за сглобяване.  &bgflag

Vlado:
Само да уточня, че това с максимум трите броя модели на Деянов не е точно така, даже напротив, в офертите му винаги има цени за изработване както само на една бройка, така и 2, 3, 4 и пр., до 10 бр. като съответно и цената за повече е по-ниска (над 10 бр. цената не се променя), но и времето за обработка по-дълго. Например последната му поръчка е за 12 модела, а до колкото съм информиран, е приемал и по-големи поръчки.

Krasi Tankista:

--- Цитат на: Vlado link=topic=5214.msg115028#msg115028 date=1552115286 ---Само да уточня, че това с максимум трите броя модели на Деянов не е точно така, даже напротив, в офертите му винаги има цени за изработване както само на една бройка, така и 2, 3, 4 и пр., до 10 бр. като съответно и цената за повече е по-ниска (над 10 бр. цената не се променя), но и времето за обработка по-дълго. Например последната му поръчка е за 12 модела, а до колкото съм информиран, е приемал и по-големи поръчки.

--- Край на цитат ---

Добре, че го каза ти, иначе аз щях да направя тази корекция. В интерес на истината цената на Стефан за 45 - та серия е много, ама много добра. Особено като знам с какви тежки инжинерни задачи ще се сблъска. Убеден съм обаче, че резултата ще си заслужава всеки лев.   :good:

Krasi Tankista:
Само уточнявам. Цените в калкулациите са с включени данъци, но това мисля, че е ясно по условие. :) 

pach:
Да ме прощава инж.Деянов!
 :hi: :hi: :hi:
Не следя работата му и отблизо,
та трите бройки ги написах "проформа"!
 :blush2: :victory:

Даже много ме радва уточнението от Владо и Краси!
Само не разбрах, в България дали имаме такава произведена
серия ( в повече от три броя примерно)?

Питам, не за да спорим, а така ще уточним дали имаме
такава "таргет група - върхов клас" от повече от трима човека?

Ако имаме такива факти, тогава моля, горе в предният ми
пост, да изключите групата от върха с пример моделите
на инж. Деянов. и съответно оставите саво тази с "панаирджийските играчки"!

ПП. Товарните вагони също не трябва да ги подценяваме.
Не са толкова атрактивни като пътническите, то пък са и по-лесно и евтино за реализация (ай... дали?)!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия