Венсеремос ! Отново!
Скоро писах една тема, в която стана въпрос за Куката на Рон Джереми. Та не знайно по какви причини се присетих, че отдавна не съм актуализирал и темата за голямата пушка - Леополд. Да оставим на страна цялата композиция - вагончетата са почти готови, V188 на 3D модел е на 65% завършен, а първите проби на дулото са на лице:

Пуснахме един бърз печат от царевична пластмаса и малко талиги и куплунзи от АБС

Домързя ме да му ударя една шкурка 600, та само го напръсках леко с Primer Filler 1K и се получи това:

Трябваше да изближа бая сладоледи, за да докаросам палубата, ама се получи автентична - един по-тъмничък байц и ще стане съвсем швабска...
Следва малко заигравка с InkScape и изработка на декали:

За наблюдателните, немско четящи корифеи - навремето едвам изкарах 3 по немски, та да мина курса....и до ден днешен си личи

Хубавото, когато си правиш сам нещата е, че винаги можеш да направиш следваща версия, в която да си оправиш грешките:

Тук вече лъсках дулото малко повече и оправих немскописа. И тъкмо да му се накефя максимално - БУУУМ - попадна ми един разкошен, супер детайлен 3D модел:

И как няма да е детайлен - мащабът в който е правен модела е 1:1. Сега предстои заигравка по мащабиране и привеждане във вид удобен за изработка. Надявам се на 12ти и 13ти Окт. да можем да го покажем в ПЖИ.