Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Пи ( БДЖ ) 04.314 - Hot rod
Nenchev:
Светльо,
Нали знаеш, че ги правя за кеф, не за продажба. Съобразявам се единствено с това, което на мен ми допада. Не бих си изневерил на собствения си стил, само за да се харесам - аз или моя модел на някой друг. В този смисъл, ако някой иска мой модел - такъв, какъвто е - ще му направя. Ако намира кусури - да си го направи сам или да намери друг моделист, който да го направи според изискванията. За мен моделизмът е творчество и затова винаги влагам нещо от себе си. Има други хора, които копират оригиналите едно към едно, до колкото е възможно. То е като рисунката и фотографията......всеки човек е с различни предпочитания.
Nenchev:
Имаше една песен на Тутурутка:
Варна, морето, сините вълни,
Вятърът в косите и голите жени....
Та затова моделът е в синьо - щот' съм от Варна.
pavlinbg:
--- Цитат на: Nenchev link=topic=5240.msg115744#msg115744 date=1556660789 ---Имаше една песен на Тутурутка:
Варна, морето, сините вълни,
Вятърът в косите и голите жени....
Та затова моделът е в синьо - щот' съм от Варна.
--- Край на цитат ---
Жалко, все си мислех, че си изровил някакъв БДЖ уникат в синьо ( както напр. при 07-ма серия).
Въпреки това, на мен моделът ми харесва! :hi: :yes: :good:
Интересно каква дата на ревизия ще му сложиш? :scratch_ones_head:
А за депото е ясно - Варна! :)
IKAR:
--- Цитат на: Krasi Tankista link=topic=5240.msg115735#msg115735 date=1556652720 ---Всички се нахвърлят да коментират моделите - няма лошо. Особено често мненията са критични и това е добре. Трябва обаче да сме по - наясно с някои ограничения обусловени от технологиите, с които хората проектиращи тези неща се сблъскват всекидневно. Само ще отбележа, че този локомотив ще завива по - добре именно при такава конфигурация. Фирмите производителки на подвижен състав обикновенно не се съобразяват с изискванията на клиентите, а само надлежно информират за какви радиуси са предназначени моделите. Най скъпите просто правят максимално точни копия на оригинала намалени в определен мащаб и не се интересуват искаш ли да ги караш или ще си ги държиш на витрина.
;D
--- Край на цитат ---
Ето точно това е ключа от бараката - с други думи гледайки да пресъздадат оригинала максимално точно, не ги е еня въобще дали моделът е годен за каране, тоест практически такива са основно за гледане на витрината. Та дойдохме си на думата - едно нещо или е за каране, или за гледане, и двете не може. Да не говорим, че 1:87 освен дребен, е и много коварен мащаб за работа - ако аз направя карта в такова неудобно число мащаб, ще ми я върнат. Мащабът следва да е 1:70, 1:80, 1:85 или 1:90, още по-добре 1:100 или 1:120..1:45 също е добро число, защо H0 не са го направили 1:90, а трябва да е 1:87. 1:32 трябва да е 1:30, а 1:22 - 1:20 или 1:25.....
Nenchev:
--- Цитат на: pavlinbg link=topic=5240.msg115738#msg115738 date=1556655067 ---Поздравления за модела!
Корубата ми изглежда много сносно, а и тази синя ливрея е направо прекрасна. Можеш ли да ми дадеш малко повече информация за нея - дали в действителност този локомотив 04.314 е бил някога със синя ливрея или това е твоя художествена измислица, вдъхновена например от ÖBB 2020 ?
--- Край на цитат ---
Ливреята е пълна измишльотина. Номерът 314 е числото Пи - 3.141592 и така нататък до безкрай....
А защо точно Пи - защото хем не може да бъде изчислено точно, хем е в основата на цялото инженерство...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия