Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Вагон - жилище
pavlinbg:
--- Цитат на: Nenchev link=topic=5278.msg116814#msg116814 date=1572811091 ---Не го бях поглеждал от този ъгъл
..адски си прав!!
Като се замисля, още малко ще поискам и климатик в кабината на парен локомотив.....
--- Край на цитат ---
Май долавям ирония..., но реалността си е такава. Климатик и чиния за сателитна телевизия често могат да бъдат видяни по т. нар. вагони-жилища, разположени по гарите. Достатъчно е човек да излезе от офиса и да се повози малко на влак. :)
Nenchev:
Няма ирония никаква в този конкретен случай. Това, че не харесвам климатика не е причина да се бяга от реализма на модела, ако се гони такъв, де. И наистина не го бях помислял, докато Митко не го изкоментира. А това с климатика на парните локомотиви беше по-скоро самоирония.
Nenchev:
Докато Ненчев още се куми и мае и не се е захванал да прави дългия жилищен вагон, Васко - Машиниста спретна един хибрид - носталгия.
N.B. Всичко друго може да е фикция, но антената е метрова, мащабна в 1:87 за първа програма.
п.п. Хваща радио Београд и нощем, като свърши Първа програма хваща Сръпската телевизия.
п.п. 2: Антената е на телескопична стойка - прибира се по време на движение - да не я отвее ветеро.
п.п. 2.1 Антената се върти - все пак зависи къде е гариран вагона и от къде излъчва ретранслатора.
п.п.3: Отоплението е с к/мбе - тип "Пернишка печка" - гори това, което се ръгне вътре.
п.п.4: Хибрид е, защото е в цветовете и декалите на НКЖИ, ама е от преди модернизацията - преди да изхвърлят кюмбетата и да сложат булсаткомите...
п.п.5: Ако някой ще слага + за този вагон - да го сложи на Васко - Машиниста - аз само направих пластмасариите, но омазването, комина и антената са си негово дело.
pavlinbg:
Поздравления!
С тази антена няма нужда от климатик.
Nenchev:
май да....и аз това рекох: Васкооооо, с това кюмбе и с тази антена ми отиде труда по дяволите - то моделиране, то изработка, то декали и на края - Пернишка печка...
п.п. Извинявам се за лошото качество, ама фотоапаратът ми не може да фокусира добре толкова дребни детайли..
п.п.2 Климатикът е марка CHIGO.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия