Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел на български подвижен състав | Review a BG model

БДЖ Oppeln 3 ep. Exact train 20290

<< < (6/8) > >>

Krasi Tankista:
Браво Тони, напълно съм съгласен с думите ти, просто не исках аз да ги пиша, за да не прозвучи като коледно заяждане.
 :good:
Що се отнася до колелата то хората вече отдавна са се насочили към Proto 87 и масово използват Rp 25-88, а те изглеждат така:

Proto 87

Rp 25-88 Weinert
 :hi:

А обърнахте ли внимание на тази снимка в Щумифорума:

От ляво на дясно - Брава, Екзакт трейн, Лилипут.

pach:
Бре, бре....уж ви голяма цената, ама сте готови чак прото87
колооси да му ръгнете...та още по-скъп да стане.
В оказиона има Раковски Оппелн, за прилични пари...
 ама не е БДЖ... :hi:
Мите, аз само цитирах фирмата от листовката им придружаваща вагона.
Exact train Oppeln BDZ

Премерих мойте колооси - малко по-добри са от твойте,
но аз работя освен с китайски инструменти, и с вазовски
микрометър. Но резултата е почти като твоя - отговарят на NEM,
само дето мойте колооси се въртят на върха от оста си поне 5-6 сек. преди смазване.
 Явно твоя вагон като са го сглобявали, е било петък, след обед... :scratch_ones_head:

Покрива отвътре има четири щипки в ъглите по дългите бордове,
но зависи и как са лепени. Виждат се през отворените врати.

ПП. Краси искаш да не звучи като коледно заяждане, ама си е коледно мърморене!!! Да не си си купил и ти от "отпадъка", та толкова се вълнуваш от серийното производство на няк'ва си фирма дето все пак пусна БДЖ!?

mitko0888:
Пач, това на листовката е какви колооси да си купиш допълнително, ако искаш да стане RP, Fine или АС. А не че моделът си ги има.
На твоя дали стъпалата под вратите са хоризонтални? Или наклонени на почти 30 градуса?
Интересно ми беше тези 208 части къде ги прочете. На моя вагон монтираните са 80, със всичко в кутията, и с кутията, станаха 112.

Krasi Tankista:
Пламене,явно този който плаща по - дебело, взима тези модели дето са направени в понеделник сутринта.
 :haha: :haha: :haha: :haha:
Що се отнася до отпадъците, аз за разлика от теб не си купувам такива. Дори и не ги разглеждам. Днес случайно го видях на рафта в Хобиленд този прословут вагон - абсолютен боклук. Особенно в сравнение с вагоните на Роко и Пико, които бяха наоколо. Снимките на колелата ги сложих специално заради теб за да ги видиш и да разбереш, че пишеш небивалици. От друга страна е добре, когато се говори за нещо да има и илюстрацийка, за да може четящите да вникнат по - дълбоко в темата.  Това, че някаква си фирма произвела ексклузивно вагон на БДЖ е хубаво, но когато е неудачен ние трябва да го кажем иначе ще ни пробутват още по - некачествени стоки. Адри заслужава адмирации за неуморната борба с производителите, но явно  не винаги се получава най - добър резултат.

pach:
После да не се чудим, що фирмите не ни обръщат внимание!?
И що, ако все пак направят някакво БДЖ,  хем не струва, хем е скъпо за нас!!!
 Мите брой по-внимателно...може би костите в човека май бяха 2О8!!!! :scratch_ones_head: :lol:...а нитовете броиш ли!  :sarcastic:
За мен данните са описани правилно. А в последователност:
Дължина по буфери, следва минимален радиус, следван от комплектация с колооси за различните системи. Нима радиуса или общата дължина, също може да се подменят, като колоосите, както прочиташ ти ТТ данните?

Краси, шо плачеш за мойте пари? Ти нали си от "елита" и не си купуваш дори и Пико! Не разбирам 'кво толкова те развълнува?
Небивалици не съм писал - споделил съм мойте впечатления, от
вагона който си купих. А ти какво си купуваш, го споделяй където му е мястото ...
Има ли тема тук, която да не е разводнена и омешана с егото ни!?
Прото87 може би все пак за пръв път е показан в този форум, в съответната тема преди години и дори е малко коментиран още тогава...

ПП. Днес и мойте дръжки се оказаха по-светли, на супер ярка светлина. Оказа се, че не са по-светли, ами са толкова финни (но непочистени разбира се), че чак светлината прозира през тях, с което се създава илюзията за сбъркан цвят. Жалко, че това се вижда в осветените колекционерски витрини, но не и в движение по макети и модули.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия