Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Помощ за монтаж на декодер

<< < (3/5) > >>

OBB_Rh_2016:
Значи до колкото видях от линка .. Там правят това което и аз скам да направя  ;D Благодаря!  Локомотива фабрично е така от вътр както съм снимал.  Въпроса е сега трябва ли да си набавя тази платка не знам от къде ... Или може и директно да се запоят нещата? И ако не махна кондензаторчето дали мога да прецакам декодерчето...

mitko0888:
Имало е едни години с този модел без платка и без куплунг. И аз не знаех ...
Запоявай смело жиците, настройваш си декодера и си готов. Предполагам не си забравил какво пише в ръководството на декодера, още в началото: преди цифровизацията локомотивът трябва да е в перфектно механично и електрическо състояние ...

OBB_Rh_2016:
Намерих един сокет..  С него ще ми е по лесно май  ;D

На сокета е описано кое къде отива...  Трябва да се справя,  уж  ;D
На пинчетата ще ползвам схема за NEM 652 ? Но имам 2 въпросчета...
1. Има някакви изводи aux1 и aux2 те за какво са?  И трябва ли да ги свързвам?
2. Дроселите на мотора ги оставям .. А кондензатора да го махна ли?  На другия цифров локомотив вътре имам даже 3 такива кондензатора  ;D
Иначе локомотива е изряден.. механично и електеически. А освен адреса на локомотива после трябва ли да се настройват други неща? 

mitko0888:
Ако ще даваш пари за платка - купи си оригиналната, или тази.

Нищо не махай. След това трябва да си направиш настройките на мотора.

OBB_Rh_2016:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=5318.msg117968#msg117968 date=1583003629 ---Ако ще даваш пари за платка - купи си оригиналната, или тази.

Нищо не махай. След това трябва да си направиш настройките на мотора.

--- Край на цитат ---

А тези настройки как се правят?  Може би задавам тъпи въпроси...  Но съм бос в тази тема, извинете ме....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия