Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
Помощ за монтаж на декодер
OBB_Rh_2016:
--- Цитат на: pavlinbg link=topic=5318.msg117930#msg117930 date=1582810137 ---Какъв точно е локомотивът, на който ще поставяш декодера (модел, арт.N)? Ако можеш публикувай снимка на платката...
--- Край на цитат ---
Локомотива е BR218 на пико. Аналогов е без платка вътре. За номер не съм сигурен. Ще снимам по късно какво има в него.
mitko0888:
--- Цитат на: OBB_Rh_2016 link=topic=5318.msg117935#msg117935 date=1582820509 ---Локомотива е BR218 на пико. Аналогов е без платка вътре. За номер не съм сигурен. Ще снимам по късно какво има в него.
--- Край на цитат ---
Пико 218 без платка - звучи интригуващо. Ще чакам снимки.
OBB_Rh_2016:
Каталожния номер на локомотива е Piko 52500 .
Ето и снимка на сърцето ;D
pach:
Може би е доста по-стар, щом е без платка.
На снимката ти се виждат добре двата дросела и кръглото кондензаторче.
Цвета на проводниците в локомотива ти, май няма значение при по старото производство.
Бих те посъветвал, да го пообрежеш добре и да си го опроводиш отново с нужните връзки и цветове на проводдници.
Митко и други колеги тук, са показвали вече как това се прави, на други модели локове, но принципа е същият - намери и прочети.
...за да не пишеш, че може въпросите ти да ни се видят тъпи... :nono:
:lol: ;D ;D ;D :good:
ПП. Ето тук май правят като твоя локомотив:
https://www.mymocom.com/basteltipps/decodereinbau-bei-einer-br-218-von-piko
Нещо не схванах май, ама що ми се струва, че оставя кондензатора... :scratch_ones_head:
Пък ако нещо не стане, винаги можеш да си го вземеш готов....например от тук - за 50 евро с готов адрес дори!!!
https://www.modellbahn-rhein-main.de/produkt/js017-piko-57200-ac-h0-diesellok-br-218-191-5-db-digital-78-ovp/?lang=en
Сигурно е изчерпан ресурса... или ще се изчерпи бързо за промени в декодера де... :)
ама този конкретно е за променлив ток съдейки по адреса му в мрежата и заглавието.
Май Тони/еми/ ще изкупи всичко тази вечер там !!!
:lol: :lol: :lol: :lol:
pach:
.Локомотивът ти би трябвало да изглежда така от вътре обаче:
преди декодера - виж какво пише на платката от снимката!!!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия