Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на влакове

<< < (275/295) > >>

liro4605:

--- Цитат на: МАШИНИСТ link=topic=534.msg107588#msg107588 date=1493566630 ---Белия влак - ЕКСПРЕС ПЛОВДИВ.Най-високия клас за времето първокласни пътнически вагони - ГЕРМАНИЯ . лукс и чистота.Да пътувал съм " без служба " т.е. като пътници отиващи до ПЛОВДИВ да върнем друг влак.Машинистите се возеха където искат и без билети и резервации , когато е по служба.Имаше първокласен ресторант , и говорителка , която пускаше музика и съобщаваше движението на влака.
ВЛАК от НОВО ПОКОЛЕНИЕ , за онова време,както и би трябвало да е днес в 21 век.Най-доброто и го караха само отличниците.
ЧАЙКАТА и ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ имаха по 1 - 2 първокласни вагона.
А този само първокласни.Беше по-безшумен , по-меко возеше и по-бързо спираше от другите типове вагони.

--- Край на цитат ---

Не че ще кажа нещо ама много неща не са така.
Експрес Пловдив - вагони 2ра ръка поне по думи на колеги,когато ги внесли имало дупки в подовете.
Лукс и чистота-може би,единствено сливенските килими са били специално по поръчка за влака и плюшените седалки са се прали по често.
Машинистите не са се возели където искат -имали са си точно определени служебни места.
Ресторант вагон не е имало никога,в купето на една от стюардесите имаше уредба за озвучаване.
Познавам всички дето го караха-пълни аматьори с малки изключения(2ма 3ма) който са взимали разстоянието София-Пловдив за 1:37минути.
По безшумен няма как да е при вагони с калодкови спирачки,по меко да вози-няма как като окачването е еднакво на всички в серията.
По-бързо да спира,нормално е когато всичко се подменя и материалите са качествени.

Ново поколение,едва ли,просто нещо малко по-различно и поддържано.

МАШИНИСТ:
Та не разбрах , последно , колко вагона ГДР сме имали?
То и заставата е ЮГОСЛАВИЯ , Полския ФИАТ е полски , ДАЧИЯ е румънска от ФРАНЦИЯ , 06 е румънски с германско-швейцарски произход , 46 е румънски с шведски произход , 51 е унгарски с германски произход , 04 е австрийски с германо-холандско-американски или отново германски произход.--- кое му е австрийското,освен че е SGP - ВИЕНА.? Имаше и ЛОВЕШКИ МОСКВИЧ от СССР.
Същото и с вагоните,ПАЧУРКО.

МАШИНИСТ:

--- Цитат на: liro link=topic=534.msg107595#msg107595 date=1493575148 ---Не че ще кажа нещо ама много неща не са така.
Експрес Пловдив - вагони 2ра ръка поне по думи на колеги,когато ги внесли имало дупки в подовете.
Лукс и чистота-може би,единствено сливенските килими са били специално по поръчка за влака и плюшените седалки са се прали по често.
Машинистите не са се возели където искат -имали са си точно определени служебни места.
Ресторант вагон не е имало никога,в купето на една от стюардесите имаше уредба за озвучаване.
Познавам всички дето го караха-пълни аматьори с малки изключения(2ма 3ма) който са взимали разстоянието София-Пловдив за 1:37минути.
По безшумен няма как да е при вагони с калодкови спирачки,по меко да вози-няма как като окачването е еднакво на всички в серията.
По-бързо да спира,нормално е когато всичко се подменя и материалите са качествени.

Ново поколение,едва ли,просто нещо малко по-различно и поддържано.

--- Край на цитат ---
Не зная за поддръжката,но влака беше по-различен от другите.Возеше меко и мазно.И да служебни места за машинисти.Основно в 1 клас.Винаги там съм пътувал без служба.Силно казано 2-ръка.В БЪЛГАРИЯ дойдоха след среща на др.ЖИВКОВ с др. ХОНЕКЕР.

МАШИНИСТ:
http://www.airgroup2000.com/forum/viewtopic.php?t=226615&start=15
ЗА всички моделисти и хобисти. Изложба - 2009 година - РКИЦ - ул.ШИПКА № 36
Разгледайте внимателно.Някои от КЖМ може и да се познаят.
Това е една от изложбите , на които АЗ и трима колеги сме организатори.
БФСМ , чиито секретар съм аз , а един колега покани и КЖМ на гости с цел популяризиране на хобито и въобще моделизма в БЪЛГАРИЯ

pach:
Винаги ми е интересно като се изчерпят аргументите и фактите,
как от определен кръг ............. продължават да защитават
 тезата си чрез лъжи, лични нападки и обиди.

А пък от стар "възрожденски" ( или ...инжинерен беше) род
как целуват гъзовете на чуждото ...Нищо че са "построири" България!!!
 :lol: :lol: :lol:

ПП. А може би трябваше да прегледаш по-внимателно форума тук, преди да говориш откровенно лъжи!!!

Има си тема за това гостуване, от тукашните моделистти,
които представиха  малкото железопътни модули, по специална покана от редакцията на сп.Криле, които всъщност бяха организаторите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия